joi, 30 ianuarie 2014

Dialogul în domeniul cultural Europa - China, găzduit la Bucureşti

Ieri am primit la ICR vizita unei delegaţii importante, condusă chiar de preşedintele în functie al EUNIC (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale), pentru o serie de întâlniri de lucru pe care le-am avut împreuna cu colegii din institut în stabilirea agendei şi pregătirea detaliilor unui eveniment de mare anvergură. Este vorba despre ediţia a şasea a dialogului EUNIC - China, care va fi găzduit de Bucureşti şi organizat de Institutul Cultural Roman în această toamnă.
Mă bucur mult că efortul prezent şi anterior al colegilor implicaţi în relaţia cu această organizaţie europeană - ai cărei membri suntem - şi consecvenţa lor în această direcţie a dat roade şi că ICR a primit încrederea EUNIC şi a tuturor organizaţiilor membre (de la British Council la Institutul Francez, De la Goethe-Institut la Centrul Ceh ş.a.m.d.) să organizeze cea mai amplă acţiune din acest an a acestei organizaţii.
Pentru câteva zile, responsabili din domeniul politicilor culturale, artişti şi oameni de cultură din fiecare ţară a Uniunii Europene, dar şi o delegaţie similară din partea chineză îşi vor da întâlnire la Bucureşti şi vor căuta căi de cooperare culturală.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitări pentru votul de încredere primit, e o mare șansă de a arăta ce știe și poate ICR-ul să facă!

Așteptăm vești! :)

Rent a car Bucuresti spunea...

Am facut inca un pas inainte.

Masini de inchiriat spunea...

Europa ar trebuii sa stabileasca contacte economice cu China.