duminică, 11 noiembrie 2012

Iresponsabilii "profesionişti"

Vroiam de mai multe zile să scriu despre iresponsabilitatea unora care, pe seama unor instituţii ale statului, lansează informaţii care aduc grave prejudicii publice.
Nu, nu mă voi referi la faptul ca A.N.I. a preferat să lanseze zilele trecute pe piaţă dosarul celor 4 reprezentanţi ai guvernului, fără să respecte termenele prevăzute pentru a primi răspunsuri (compromiţând şansele de a câştiga în instanţă împotriva celor acuzaţi, dacă respectivii s-ar fi făcut cu adevărat vinovaţi).
Mă refer la ştirea, pornită de la fraudele cercetate în câteva agenţii bancare de către DIICOT, preluată de presă şi vehiculată pe toate canalele mass-media posibile, cum că 80% din sistemul bancar este cuprins de caracatiţa din bănci. Cât de iresponsabil trebuie să fie unii care să rostogolească această ştire, plecând de la 16 unităţi bancare cercetate??
E suficient sa citez din comunicatul Asociaţiei Române a Băncilor, "orice raportare la indicatorii sistemului bancar prezintă un impact de 0,28% după numărul de sucursale din totalul de 5.688 unităţi bancare, la finele lunii iunie 2012, şi de 0,043% după ponderea creditelor potenţial afectate din total credit neguvernamental".
Dar paguba rămâne. Băncile româneşti pierd credibilitate, acţionarii lor pierd mii sau milioane prin scăderea acţiunilor. Iar paguba cine o plăteşte? Sigur nu profesioniştii care au lansar această aberaţie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eram curios de activitatea unui usl-ist,pe blog,dupa alegeri si am ramas dezamagit. Am cautat totusi printre subiecte si ...da ,ai o opinie pertinenta in legatura cu acest subiect. Iti doresc mult succes !