luni, 23 aprilie 2012

Azi se inaugurează Biblioteca Naţională

Astăzi, 23 aprilie, va avea loc deschiderea oficială a Bibliotecii Naţionale către public.
După ani, chiar zeci de ani de intenţii, proiecte şi eforturi, iată că avem şansa să beneficiem de această oază de cultură şi informaţie.
Pe lângă resursa enormă de informaţie, amplasamentul şi vederea spre Dâmboviţa face din acest spaţiu şi o ţintă de promenadă, dar şi un obiectiv turistic valoros.
Permisul de acces la bibliotecă se va putea obţine gratuit, crescând cercul celor care vor putea păşi pragul său.


Un articol amplu despre noua Bibliotecă Naţională, dar şi o prezentare video foarte convingatoare găsiţi în ziarul "Gândul" (click aici).

Lectură plăcută!

2 comentarii:

Camelian Propinatiu spunea...

Curajul de a investi in Infrastructura Intelectuală face din inaugurarea Bibliotecii Nationale la 23 aprilie 2012 un eveniment istoric la fel de de important pentru viitorul românesc precât 18 decembrie 2006 – condamnarea solemnă a comunismului.
Dupa 23 de ani, greul abia incepe, trebuind a se colecta filantropic de la marii capitalisti 2-3 miliarde euro, achizitionându-se carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, restul reabilitarii privind digitizarea intregii prese vechi, incepând cu cea din intervalul 1916-1956.

ADRIAN spunea...

Articolul cu pricina face o trecere mult prea razanta peste faptul ca Guvernul Tariceanu (prin Adrian Iorgulescu) a facut pasul care trebuia facut cu mult mai multa vreme inainte ...
Pacat. E bine si ca dl. Kelemen a continuat ce se incepuse.