vineri, 30 martie 2012

Mesaj către PDL: "Dacă voi nu mă vreţi..."

Am lansat o propunere unui bun prieten - Costi Şolga, ca autor-invitat pe blogul Perspective, cu speranţa că poate vom repeta în viitor această colaborare.

 Mesaj către PDL: „Dacă voi nu mă mai vreți, eu vă mai vreau un alt mandat!”

Surpriză totală, sau doar aparent, pentru membrii marcanți ai PDL prin plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid si alăturarea sa în rândurile opoziției. De ce ar pleca Frunzăverde din PDL și de ce ar face asta acum? Motive ar fi de nenumărat, doar să cauți pe google declarațiile acestuia și mesajele sale către membrii partidului și chiar te-ai întreba dacă a fost vreodată membru PDL. A fost însă și chiar unul dintre membrii fondatori. Un personaj care a avut de foarte multe ori curajul să spună „aiasta nu se poate” chiar președintelui Băsescu. Un om politic care a făcut carieră în PDL și care s-a identificat cu acest partid încă de la apariția sa pe scena politică.
Că s-ar fi temut să nu piardă alegerile locale pentru președinția Consiliului Județean Caraș Severin, nu pot să cred. Frunzăverde are o situație electorală foarte bună în acest județ care i-ar fi permis să câștige fără probleme un nou mandat, fără să fi fost nevoit, să treacă la opoziție. Deci, nu este un fripturist disperat să treacă peste cadavre și onoare doar pentru un alt mandat.
Răzbunarea se spune că este un motor cheie în politică, care pune în mișcare la momentul potrivit, toate forțele și interesele, toate acțiunile și insuccesele repurtate într-o carieră politică.
Frunzăverde are, slavă Domnului, multe polițe de plătit multora dintre greii PDL, la masculin sau feminin și chiar, președintelui Traian Băsescu. Ori, cum ar putea, să se răzbune mai bine decât plecând din PDL într-un moment atât de important cum este acesta, cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale, luând cu el toți primarii din județ și practic, întreaga structură de partid a PDL din Caraș Severin. Și chiar mai mult decât atât, Frunzăverde pleacă în PNL, un partid încercat, din greu, în luptele cu Traian Băsescu, fiind de fapt, cel mai important opozant al președintelui.
Până la urmă Frunzăverde avea de ales între două variante: să lupte în continuare din interiorul PDL sau să plece într-o altă formațiune și să înceapă un alt proiect politic. A ales varianta a doua, ceea ce înseamnă din foarte multe puncte de vedere că nu mai există cale de întoarcere pentru PDL și că ceasul schimbării a trecut de mult.
În ultima vreme, s-a vorbit tot mai des pe culoarele politicii românești că toate cazurile de corupție în care sunt cercetați membrii PDL și instrumentate de DNA cu atâta dăruire și abnegație, sunt doar mijloacele prin care președintele Băsescu încearcă, să-și țină în captivitate supușii, să nu rămână partidul fără membrii. Cu siguranță sunt mult mai mulți cei care ar dori să plece din PDL, dar gândul că în orice clipă pot, să ajungă din birourile spațioase și scaunele moi din Parlament și cine mai știe de unde, în beciurile DNA sau alergând cu zebrele prin Kenya, cunoscătorii știu, îi opresc de la gesturi necugetate și acțiuni primejdioase.
Sorin Frunzăverde are însă curaj și demnitate, caracteristici extrem de rare în politica românească și pleacă din PDL. Ceasul răzbunării a sosit pentru mulți dintre membrii PDL care au fost marginalizați în ultimi ani pentru personaje precum: Udrea, Anastase, etc.
Singur, de la Cotroceni, președintele Băsescu va fi auzit tot mai des și tot mai puternic țipând din toți rărunchii precum un înaintaș celebru, bineînțeles într-o formă mai democratică: „dacă voi nu mai mă vreți, eu vă mai vreau… un alt mandat”.
Rămâne de văzut cine mai pleacă din PDL în perioada următorare și cu cine mai rămâne!

(articol publicat şi în tmpress.ro)

Niciun comentariu: