miercuri, 14 martie 2012

Alegeri locale pe 10 iunie

Guvernul a decis data alegerilor locale din acest an - 10 iunie.
Este o dată normală pentru organizarea acestui scrutin, la 4 ani de la alegerile din 2008, deşi pentru această normalitate au fost necesare contestataţii la Curtea Constituţională, proteste de stradă, demisia unui guvern ş.a.m.d.
Surprind însă costurile organizării acestui scrutin: 100 milioane de lei, cu peste 30% mai mult decât în 2008, respectiv cu 34 milioane de lei noi mai mult. Dacă punem în calcul faptul că în 2008 au existat două tururi de scrutin, iar anul acesta alegerea primarilor se face într-un singur tur, ajungem la concluzia că organizarea unui tur de alegeri de către guvernul actual este de trei ori mai scumpă decât cea făcută de guvernul Tăriceanu (33 per tur în 2008, faţă de 100 în 2012).
Pentru ccă, vorba aceeea e criză. Unde ne mai gândim şi la faptul că dorinţa nestăvilită de a face economii era cea care îi făcea pe guvernanţii actuali să eeconomisească democraţia şi să suprapună alegerile locale cu cele parlamentare.
Singura explicaţie pe care o pot găsi eu este aceea că aparatul de politruci şi mercenari, care să vegheze la maximizarea rezultatelor pentru PDL, trebuie bine plătit. Dumneavoastră găsiţi vreo altă raţiune?

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

Eu cred ca anul asta va fi mai multa cafea la comisii :))

ADRIAN spunea...

Hai .. poate ca se va pune si hartie igienica la closetele sectiilor ...

Liviu Jicman spunea...

e posibil sa fie asta, poate are o intrebuintare multipla hartia igienica, vorba maestrului V. Rebengiuc...