marți, 24 ianuarie 2012

Un pas firesc şi salutar!

Felicit colegii liberali din Parlament care au decis să-şi depună demisia dintr-un legislativ, care oricum nu mai legifera demult, şi astfel să poată veni mai repede în faţa votului cetăţeanului.
Retragerea PNL din Parlament, dacă această hotărîre va fi confirmată, este un semnal puternic într-o situaţie de criză politică puternică, un prim răspuns pe măsura nemulţumirilor protestatarilor văzuţi sau tăcuţi.
Direcţia propusă explicit de Crin Antonescu pentru ca PNL să se distanţeze de Parlamentul actual care nu mai reprezintă voinţa alegătorilor este salutară, este drumul corect de urmat. Salut reacţia promptă a lui Ludovic Orban care şi-a anunţat şi chiar scris demisia, salut gestul altor liberali care au procedat la fel, printre care (conform relatărilor din presă) Teodor Atanasiu, Mircea Diaconu, Horia CristianAdriana Săftoiu, Ciprian Dobre.
Nu cred că nepăsarea guvernanţilor ar trebui să ne facă şi pe noi săaşteptăm surzi alegerile la termen.
Timpul argumentelor de tip tactic (lupta parlamentară, menţinerea statutului de partid parlamentar etc.) a trecut.
Este nevoie de măsuri radicale pentru a depăşi o situaţie gravă şi, cum spuneam în postarea precedentă, trebuie să căutăm soluţii care să ne apropie de modelul politic dorit de cetăţeni.

P.S. Îmi poate explica cineva ce înseamnă grevă parlamentară şi la ce foloseşte asta?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari PNL pentru marele succes viitor al PD-L.

1. PD-L oricum are cvorum pentru legi organice si sile va trece fara macar vreun amendament cat de cat pricajit al opozitiei

2. Dupa alegerile partiale din aprilie, PD-L va modifica Constitutia da phta lui Zeus, va regionaliza aiurea Romania si va face o lege electorala in urma careia PNL si PSD vor avea impreuna 12%.

Mai judecati si cu capul

Liviu Jicman spunea...

Cam ce amendamente a reusit opozitia sa treaca in ultima vreme fara voia puterii? Si cu opozitie in Parlament si chiar in banci, am vazut cam cum se numara: cu 280 cat a vazut mai demult Roberta Anastase pot modifica linistiti si Constitutia in formula actuala.
Guvernul PDL refuza sa organizeze alegeri in cele 4 colegii deja vacante, fiind deja in ilegalitate (termenul limita era 15 ianuarie), putin probabil ca vor organiza acum. Ditamai alianta intre PNL si PSD s-a facut degeaba daca ne e frica de legea electorala: alegerile trebuie castigate indiferent de sistemul de vot, altfel nu inseamna decat ca suntem slabi.