vineri, 27 ianuarie 2012

În Bucureşti a nins!

Breaking News: În Bucureşti a nins!
Şi mai incredibil: în România ninge!!!

Am evitat să umblu prea mult astăzi, m-am limitat la strictul necesar, aşa că nu am văzut care e ssituaaţiaa în tot oraşul. Mai mult chiar, am urmat şi sfatul autorităţilor şi am lăsat maşina acasă.

Ce am constatat în scurtul meu drum:
Mai întâi m-am urcat în 178. Autobuzul stătea practic pe loc în blocajul de pe Bulevardul Virtuţii. Precizez că nu era vorba de "un trafic îngreunat, în condiţii de iarnă". Se stătea pur şi simplu.În 20 de minute am avansat 10 metri. Şoferul n-a vrut să deschidă uşile celor cae doreau să coboare, realizând că aşteaptă degeaba, a explicat ca e interzis şi că e filmat. A refuzat asta în blocajul de la semafor. A deschis pănă la urmă uşile exact în mijlocul intersecţiei, când nervozitatea pasagerilor a atins un punct maximal. A coborăt toata lumea.

Încercarea numărul 2: Tramvaiul 41. Ne-am urcat în tramvai, dar nici acesta nu putea trece de intersecţia dirijată de... cine credeţi (ghici, ghicitoarea mea?). Aşteptînd să depăşim intersecţia am vazut o echipă numeroasă - mai mult de 10 - angajaţi ADP Sector 6 care dădeau zăpada din... Parcul Crângaşi. Desigur, m-am gândit eu, nici parcul n-ar trebui abandonat. Poate că totuşi în momentul respectiv priorităţile erau altele...
În fine, a pornit tramvaiul, a mers ok, am coborît în staţie. La sfârşitul refugiului, acolo unde se cobora pe trecerea de pitenoi, respectiv în faşa maşinilor, era un patinoar perfect. Doar faptul că era în pantă putea concura în dificultate cu luciul perfect al gheţei. Ca să nu credeşi că exagerez, vă spun că în punctul respectiv se formase o aglomeraţie mai mare decât în tramvai, pentru că oamenii nu se încumetau să se lanseze în această aventură M-am gîndit atunci că poate era bine să existe câte un responsabil ADP (poate dintre cei din parc) la fiecare staţie de tramvai.

Mâine vine înţeleg îngheţul. Ne vedem când iese ghiocelul!

Niciun comentariu: