joi, 15 decembrie 2011

Democraţie la foc automat

Dezbaterea reală pe problemele de interes public, ca şi dezbaterea parlamentară, în cazul de faţă pe legea esenţială a Bugetului de stat, este anulată de marşul forţat cu care sunt trecute prin Parlament aceste legi esenţiale. Asta atunci când nu sunt adoptate prin procedura asumării răspunderii, când şi dezbaterea formală este anulată.
Ca o încununare a acestei abordări formaliste şi în dispreţul opiniei societăţii, astazi în Parlament, în aceeaşi zi, vom asista probabil la votarea în planul reunit al Camerelor a Bugetului, dar şi nedemocratica asumare a răspunderii pentru suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare.
Se conturează şi cireşica de pe coliva democraţiei, anume suprapunerea celei de-a treia teme de consultare electorală, fără legătură cu primele două, respectiv un referendum de modificare a Constituţiei pentru ratificarea Acordului de Uniune Fiscală la nivel European

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Asta nu se cheama "la foc automat" ci la "fum automat".

Liviu Jicman spunea...

dupa ce tocmai azi s-a dat decizia si in procesul lui Nastase, aapoi televiziunile nu mai asta au comentat, chiar ca asa e.