joi, 17 noiembrie 2011

Cotă mai mică de cofinanţare, bani europeni mai mulţi pentru România

Printr-un raport adoptat în cadrul Comisiei peentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, şase state din Uniunea Europeană, respectiv Grecia, Irlanda, Portugalia, Letonia, Ungaria şi România, considerate printre cele mai afectate de criza economică (şi nu printre cele care au depăşit cel mai bine criza cum se laudă unii pe aici), îşi vor putea reduce cota de cofinanţare pentru proiecte europene de la 15% la 5%. Pe scurt, cu aceeaşi bani de la buget se vor putea atrage de trei ori mai mulţi bani europeni prin proiecte.
Este o oportunitate foarte bună pentru a mai redresa situaţia dezastruoasă a banilor europeni atraşi de România. Aceştia pot fi în acelaşi timp un catalizator pentru economia românească părăsită de investitori şi vlăguită de taxe şi impozite.
Europarlamentarul ALDE Ramona Mănescu, în calitate de coordonator al liberalilor în Comisia REGI, explică şansa pe care România o are, dacă guvernul va înţelege să aloce banii, dar şi interesul necesar pentru aceste proiecte de dezvoltare - citiţi aici.
 Acestea au totuşi două mari dezavantaje: banii se alocă după criterii transparente, nu politice, iar ma apoi pot fi mult mai greu furaţi.

Niciun comentariu: