joi, 8 septembrie 2011

Răspuns referitor la candidaturile pentru Primăria Sectorului 6

Adrian întreabă "Ce poziţie veţi adopta la PNL Sector 6, în raport cu posibilitatea ca un dezertor, actual senator PSD după ce s-a ales PDL ca-cadou de fuga din PNL să fie candidat la primărie?"
Răspund acestei întrebări, pentru că este una importantă şi care preocupă pe mulţi dintre simpatizanţii noştri, dar şi pe cetăţeni ai sectorului care vor să ştie între cine vor avea de ales drept reprezentant al comunităţii noastre, dar şi drept responsabil cu gestiunea problemelor la nivel local. Fac precizarea însă că este vorba despre un punct de vedere personal cu privire la acest subiect, pentru că poziţia PNL Sector 6 este firesc să fie exprimată după ce vom cunoaşte toate datele problemei, respectiv sondajele de opinie care urmează să fie derulate pentru identificarea candidaţilor cu cel mai bun potenţial şi cu susţinere în rândul locuitorilor sectorului.
Cu privire la candidatura lui Gabriel Mutu, cred aceasta este problema şi decizia PSD, şi o problemă asumată de PNL împreună cu alte avantaje şi dezavantaje în momentul deciziei constituirii alianţei cu PSD. Despre cât de potrivit sau nu este Gabriel Mutu dintre social-democraţi pentru această funcţie nu este cazul să vorbesc eu, pentru că am convingerea că un liberal ar fi cel mai potrivit să ocupe funcţia de primar pentru următorul mandat, dificil de altfel în condiţiile împrumuturilor exagerate ce vor veni la plată după acest mandat, împrumuturi care de altfel s-au văzut puţin în viaţa oamenilor.
Am această convingere nu doar pentru că văd soluţiile liberale ca fiind cele mai viabile sau pentru că am încredere în colegii mei, ci pentru că această concluzie rezultă şi din discuţiile cu interlocutorii noştri, care îşi pun speranţele în PNL, care ne arată încrederea lor în mare măsură şi care contează pe oferta noastră. Din păcate, sectorul 6 nu a avut prea mult parte de un primar liberal. Singurul candidat ales primar al Sectorului 6 provenit din PNL a fost în 2004. Trebuie să recunoaştem că am făcut şi noi o greşeală la un moment dat în în desemnarea lui Cristian Poteraş, care prin entuziasmul nostru de atunci a pornit de la zero şi a reuşit să obţină mandatul de primar. Unii oameni îţi pot înşela câteodată încrederea. În opinia mea, punctul nostru slab de atunci pe care nu trebuie să-l repetăm anul acesta, este că am ales un nou-venit între noi, acordându-i toată încrederea. Dacă mergeam pe cartea unui liberal cu ştate vechi, cu convingeri şi care a demonstrat şi capacitate politică dar şi consecvenţă de-a lungul anilor, cu siguranţă că nu am fi avut această experienţă tristă. Este ceea ce cred eu că trebuie să alegem acum şi cu siguranţă beneficiul va fi al PNL, dar şi al cetăţenilor din sectorul 6 ale căror speranţe nu le vor mai fi înşelate.
Ceea ce este cel mai important zic eu pentru noi, liberalii din sectorul 6, este să fim fim pregătiţi de acum şi până la momentul alegerilor locale să susţinem pe cel care îşi va asuma răspunderea candidaturii la primăria sectorului, să ştim să arătăm că avem acea echipă puternică gata atât de campanie, cât şi să susţină mai apoi proiectele primarului.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Multumesc pentru raspuns. Pai da, asa ar fi firesc, sa fie ales candidat unul dintre cei din club, care a lucrat pentru club si care este suficient de cunoscut de membrii clubului incat sa le merite increderea. Daca sunt promovati veneticii atunci nu are rost viata interna a clubului. Orice organizatie, de orice fel, trebuie sa ofere perspectiva cresterii sociale. Folosesc aici cuvantul club pentru filiala pentru ca de fapt asta ar trebui sa fie organizatia de sector. Un loc unde sa te intalnesti periodic cu unii cu care ai aceleasi obiective si aceleasi pareri (in general) pentru a discuta ce se intampla si cum ar trebui sa se intample in viitor, pentru a transa detalii si pozitii armonizate reiesite dintr-un acelasi filon de gandire. Nu stiu cum e la S6, cat de des va intalniti si ce teme dezbateti dar senzatia externa e destul de subtire as spune. Cu parere de rau o spun. Si aici nu ma refer la campanii cu pelerine galbene de strans gunoaiele sau sapat in gradina in modul benevol ci la reactiile fata de viata politica in mod curent in Bucuresti si S6.

Liviu Jicman spunea...

Ne intalnim saptamanal in sedintele filialei, si discutam in principal chestiuni care tin de dezvoltarea noastra organizatorica sau in ceea ce priveste reteaua de comunicare cu cetatenii. De ceva vreme ne intalnim tot saptamanal si in sedintele organizatiilor de cartier. Profit de ocazie de altfel sa va invit cand veti dori la sediul nostru inaugurat relativ recent in Crangasi, pe strada Popovat la nr. 33. Intalnirile organizatiei de cartier le avem lunea de la 18.30.

ADRIAN spunea...

Multumesc, am sa incerc sa vin. Poate asa ma hotarasc sa caut prin arhiva PNL adeziunea mea de pe la sfarsitul lui martie 1990 :) La care am renuntat de facto dupa excluderea fara niciun preaviz si dezbatere interna a "tinerilor liberali" de atunci, ce ulterior au facut si acel partid paralel ...

Anonim spunea...

Tot Adrian

Din punctul meu de vedere, domnule Jicman nu ati raspuns la intrebare?

In alta ordine de idei, doar pentru clarificarea situatiei, trebuie sa vedeti ca senatorul Mutu a fost membru PLD, formatiune care a fuzionat cu PD si in cadrul careia nu detinea functii publice sau demnitati.
2. Trecerea de la PDL la PSD, nu este una atat de specifica clasei politice romanesti. De obicei, drumul preferat de politiceni a fost invers, de la putere spre opozitie. Si daca sunteti corecti, inclusiv domnul Crin Antonescu, presedinte PNL, a fost membru in legislatura 92-96 in alte 2 partide politice (PAC si PL 93), desi in 90 fusese membru PNL Tulcea.
3. Cel mai important este ca, daca oameni din conducerea PNL S6 precum R Manescu, A Tanase, S Dina, D Spiridon decid ca pentru sector este preferabil Mutu lui Poteras cred ca asa trebuie gandit.

Toate cele bune

Liviu Jicman spunea...

@ anonim
Nu inteleg... cine este interlocutorul, daca e anonim sau nu.
Nu inteleg nici la ce nu am raspuns, imi puteti adresa intrebari suplimentare daca vreti sa vin cu precizari.
Referitor la punctul 2, si aici incerc sa deduc ca ati vrut sa spuneti altceva decat ati scris, presupun ca vroiati sa spuneti ca politicienii trec de la opozitie la putere...
Nu era subiectul comentariului meu motivatia trecerii de la PDL la PSD a senatorului Mutu, si nici nu cred ca e de competenta mea sa analizez cat de inspirate sunt deciziile politice ale PSD pentru ei insisi. Daca PSD a considerat ca trebuie sa ofere candidatura la primaria de sector unui membru PDL ca acesta sa treaca la ei, probabil ca stiu mai bine si aceasta este cea mai buna solutie gasita. Fara sa evit observatia respectiva, nu vad absolut nicio legatura intre discutia noastra, senatorul Mutu si Crin Antonescu... de nicio culoare, ca sa zic asa.
De dragul discutiei, Crin Antonescu a fost membru PAC, formatiune ce se afla intr-o alianta politica cu PL'93, ajungand prin fuziuni succesive in PNL. Practic a fost vorba de un proces de unificare a unor aripi care se despartisera de PNL. Daca nu vedeti difernta intre o grupare care se rupe de un partid, ca apoi sa fuzioneze cu un altul, cu alta doctrina si orientare politica si unificarea liberala... eu o vad. Asa cum remarc si faptul ca PDL, PSD si PNL, cu slabiciunile si inconsecventele specifice spatiului nostru politic, reprezinta fiecare cate una dintre cele 3 familii doctrinare importante: crestini-democrati + conservatori, social-democrati si liberali. Asadar calatoria asta este una ... completa ca sa gasim un termen pozitiv.
3. Punctul 3, iar nu inteleg ce vreti sa spuneti, daca vreti sa veniti cu precizari as aprecia. Colegii mei pe care i-ati mentionat vor decide impreuna cu ceilalti liberali din filiala Sector 6 care e cea mai buna solutie politica, pe care o vom sustine cu totii. Sunt convins insa ca fiecare dintre noi, inclusiv cei mentionati de dumneavoastra, mizeaza pe o alternativa liberala pentru primaria sectorului 6.