duminică, 7 august 2011

Construcţii ilegale, în văzul tuturor

Articol preluat din ziarul "Puterea":

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, este acuzat de 181 de familii din cartierul Giuleşti că „închide ochii” la construcţiile ilegale din zonă.După ce ziarul „Puterea” a arătat că Primăria Sectorului 6, condusă de democrat-liberalul Cristian Poteraş, „se face că nu vede” clădirea ridicată ilegal într-un parc din cartierul Giuleşti, în apropierea Podului Grant, 181 de familii din blocurile învecinate imobilului fără autorizaţie au semnat o petiţie pe care o vor adresa edilului. Locatarii sunt nemulţumiţi că imobilul ridicat, chipurile fără cunoştinţa autorităţilor, împiedică lumina naturală să mai pătrundă în locuinţele lor. De asemenea, cetăţenii îi reproşează lui Cristian Poteraş că primăria nu a ales să amenajeze o parcare sau un loc de joacă pentru copii în zonă. „Stimate domnule primar, asociaţia de locatari din localitatea Bucureşti, Şoseaua Crângaşi vă aduce la cunoştinţă că lângă Podul Grant, pe spaţiul verde al primăriei, începând din anul 2010, s-a început construcţia unui imobil. În prezent, clădirea are P+5 niveluri, ştiind totuşi că în această zonă se pot construi doar imobile P+2. Dorim să menţionăm că pe acest spaţiu verde obişnuiau să se joace copiii noştri şi că în zonă nu există un parc amenajat pentru copii şi că nu avem locuri de parcare special amenajate. Mai dorim să menţionăm că imobilul în cauză are un aspect inestetic, atât ca amplasare, cât şi vizual, el nefăcând parte din arhitectura zonei”, se arată în petiţia locatarilor.

Primăria Sectorului 6 a emis autorizaţie de construcţie pentru o clădire de birouri cu trei etaje, în centrul unui parc bucureştean, însă imobilul ridicat este aproape de două ori mai înalt decât prevăd actele. Anul trecut, oficialii administraţiei locale declarau pentru ziarul „Puterea” că nu aveau cunoştinţă despre imobilul înălţat ilegal. Terenul din parcul giuleştean a fost retrocedat unei persoane fizice, în 2004, când primar general al Capitalei era actualul preşedinte al României, Traian Băsescu. Apar însă şi neconcordanţe în explicaţiile oficialilor Primăriei Sectorului 6. Dacă nu cu mult timp în urmă, angajaţii instituţiei suţineau că persoana care a beneficiat de retrocedarea terenului a vândut proprietatea, acum, aceeaşi sursă susţine că actualul proprietar al imobilului aflat în construcţie s-a bucurat de reconstituirea dreptului de proprietate.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

in fiecare zi cand ma uit pe geam la cladirea asta ma tot intreb cum si-a luat aceasta cladire autorizatia ... zilele astea a inceput montajul unei fatade ce indeobste e gresit catalogata drept "perete cortina". Am sa ma uit mai cu atentie la panoul de santier insa pot sa spun ca atunci cand s-a reluat activitatea ce era stagnanta au venit doua personaje ce pareau a fi legate de aceasta proprietate. Una dintre persoane era cu burtoaca si cu ceafa groasa, cu tatuaje.

Liviu Jicman spunea...

Pai cam asta e profilul standard al persoanelor care au succes in atat in fata administratiei noastre locale cat si in interiorul acesteia