luni, 2 mai 2011

Ziua tineretului... de acum în fiecare zi

Azi e ziua tineretului, iar tema aceasta ar merita atenţia noastră măcar pentru o zi, dacă nu mai des. De aceea, deşi ar fi subiecte mai tentante pe ordinea de zi sau evenimente mai spectaculoase, precum eliminarea lui Bin Laden, m-am gândit să abordez totuşi acest subiect.
Nu o voi face însă într-un stil conformist, povestindu-vă ce se întâmplă azi, ce evenimente pentru tineret se organizează sau care ar fi semnificaţiile zilei.
O voi face mai simplu, dar mai pragmatic: Tineretul merită cu adevărat sărbătorit, azi sau cu altă ocazie, pentru că, în opinia mea, aici este speranţa progresului nostru, cu atât mai mult în mediul politic de la noi, care are nevoie urgentă de AERISIRE.
"Tinerii sun speranţa" e o expresie uizitată prea adesea, motiv pentru care s-a banalizat şi a devenit, atunci când e spusă de un politician, mai degrabă o demagogie, însă chiar cred că acum trebuie să lăsăm la o parte percepţiile şi să încercăm să le transformăm în realitate.
Doar cei foarte tineri, care nu au apucat să intre în obişnuinţele nefaste ale politichiei româneşti mai pot da o urmă de credibilitate politicii şi pot salva încrederea în democraţia noastră. Ar trebui doar să primească o şansă de la noi toţi!

Niciun comentariu: