miercuri, 20 aprilie 2011

De la un integru la alt integru

Ministrul Botiş a demisionat, aşteptăm să vedem cine vine în locul lui.
Dacă ne uităm la numele cel mai vehiculat, Marian Sărbu, vom avea o bună imagine asupra sistemului de selecţie a celor care ne guvernează.
Aşadar, plecă Ioan Botiş, pentru că a fost prins (sau mai bine zis, s-a scăpat) în presă că şi-a angajat nevasta ca să fie plătită din fonduri europene pe proiecte gestionate chiar de el. În locul lui ar putea veni un personaj care s-a aflat în mai multe scandaluri de corupţie sau, ca să mă exprim mai elegant, care vizau "lipsa de integritate" tocmai prin intermediul soţiei.
Fosta soţie a domnului Sârbu a fost numită, în timpul mandatului său de ministru, directoare de cabinet a preşedintelui Casei de Pensii, instituţie aflată în subordinea ministrului muncii. Citiţi aici. A fost doar primul pas, pntru că mai apoi doamna a ajuns directoare la câteva din societăţile administrate de Casa de Pensii.
Presa răutăcioasă a ajuns la concluzia că divorţul dintre cei doi ar fi unul fictiv, care să elimine conflictul de interese, dar mai ales să ascundă averea greu de justificat a fostului ministru, trecută între timp pe numele soţiei, printre care şi vreo cinci case. Mai multe pe tema asta puteţi citi aici.
Aşdar, dacă asta va fi schimbarea care să apere imaginea de integritate morală a Guvernului, mai bine rămânea Nelu Botiş pe loc.

3 comentarii:

TANO spunea...

astia-s politicienii nostri cu ei defilam. situatia este la fel si in celelalte partide

Arogantu' spunea...

@TANO
Nu zau. monser - te pomenesti ca avem si in celelalte partide ministri in guvernul REPREZENTAT de Bok si nu stie nimeni ?

In alta ordine de idei - chiar ca era mai bine sa ramina pe loc Nelutu bokului: la halul de imagine nu mai conta, dar macar se mai economisea un ajutor de somaj ! :D

TANO spunea...

domnule, dumnetea pe unde ai umblat in perioda nastase, dar de severin ai auzit? europarlamentarul din cate stiu e din psd nu pdl