duminică, 13 martie 2011

Metrou în Drumul Taberii şi soluţii alternative

O perspectivă foarte interesantă şi atent analizată despre proiectul de metrou în Drumul Taberii şi soluţii alternative am descoperit pe site-ul "Analiză istorico-arhitecturală".
O dezbatere pe această temă este binevenită.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Multumesc pentru interesul asupra subiectului! As fi curios si in legatura cu o opinie, critica si constructiva daca se poate! Nu stiu daca al nostru consilier, vicepresedinte al comisiei de urbanism de la PS6, stie despre gandurile lui Udriste si daca aveti vreo parere comuna. Am constatat ca impartasesc cu domnia sa ziua de nastere chiar daca eu sunt ceva mai batran ca dansul :)
Sunt curios pana unde a mers consultarea Metrorex cu PMB si cu PS pe unde trec traseele propuse.

Liviu Jicman spunea...

In principiu, proiectul magistralei de metrou pentru Drumul Taberii a fost pornit in timpul guvernarii liberale, cand chiar filiala noasta PNL Sector 6 avea un reprezentant la nivel de secretar de stat in Min. Transporturilor, respectiv pe dl. Antonel Tanase, care ulterior a avut acest proiect ca una dintre temele principale pentru candidatura sa la primaria de sector. Cateva informatii in acest sens gasiti aici:
http://www.pnl6.ro/uploads/download/7_42.pdf

Intentionam sa repunem pe un site dedicat detaliile proiectului.

Prin urmare, sustinem proiectul de mterou. pe de alta parte, exista pareri inclusiv intre noi - un coleg a venit chiar cu o propunere concreta pe aceeasi conceptie ca dvs - pentru solutii alternative. Dar cred ca asta vom analiza mai concret cand vom avea pargii decizionale, deocamdata as fi multumit sa se demareze ceva. Pentru ca, printe altele, renuntarea la proiectul existent si lansarea altuia presupune o birocratie si o pierdere de timp greu de evaluat.

ADRIAN spunea...

In articolul pe care l-am dat ca legatura externa postarii mele (am adaugat variantei initiale) tocmai ilustram cu o astfel de renuntare cu efecte benefice: Strasbourg. Au renuntat la metrou ingropat si au facut celebrul lor tramvai. Intre renuntare si darea in folosinta a tramvaiului respectiv nu au trecut 10 ani.
Raman la parerea ca acest tronson nu se va face curand, dupa cum n-au fost in stare sa finalizeze cateva statii incepute in vremea lui Ceausescu - ma refer la extinderea pana la Laromet.

Anonim spunea...

sunt de acord cu adrian! Nimic nu se mai poate face cu dragoste de popor.Se va face cumparand voturi.Poate peste 100 de ani, cainesti

Anonim spunea...

doresc sa transmit d-lui liviu jicman ca proiectul metroului pt.zona dr.taberii este facut din vreamea odiosilor de comunisti.Nu a fost schimbata nici o virgula1 Sa va fie rusine! pana acum ne-am fi plictisit de metrou!