sâmbătă, 26 martie 2011

ASR Principesa Margareta este aniversata zilei - 26 martie

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, fiica cea mare a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României, împlineşte astăzi 62 de ani. Nascuta la Lausanne, in Elvetia, pe 26 martie 1949, a copilarit in Danemarca, Elvetia, Grecia si Marea Britanie. Si-a incheiat studiile universitare si masteratul in Sociologie, Stiinte Politice si Drept International la Universitatea din Edinburgh, Scotia.
In toamna anului 1989, ASR Principesa Mostenitoare a parasit Organizatia Natiunilor Unite, pentru a se darui cauzei romanesti, lucrand alaturi de tatal Sau.
In saptamanile care au urmat evenimentelor din decembrie 1989, Alteta Sa Regala a vizitat, pentru prima oara, Romania. Cateva luni dupa aceasta vizita, ASR a creat, impreuna cu Majestatea Sa Regele, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, cu scopul de a contribui la imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor, varstnicilor si familiilor aflate in dificultate. ASR Principesa Mostenitoare este Presedintele Fundatiei care are astazi birouri in sase tari: Romania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Franta si Statele Unite.

ASR Principesa Mostenitoare a Romaniei este implicata intr-o serie de evenimente si angajamente publice, reprezentandu-L, in unele dintre acestea, pe tatal Sau, Majestatea Sa Regele Mihai I. De-a lungul anilor '90, ASR Principesa Mostenitoare L-a insotit pe Majestatea Sa Regele in vizitele Sale in Europa, Statele Unite si Canada.

Pe 30 decembrie 1997, Alteta Sa Regala a fost desemnata de catre Majestatea Sa Regele sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele.
Mai multe aici, aici sau aici.

La mulţi ani, Majestate!

Niciun comentariu: