sâmbătă, 5 februarie 2011

Securitatea şi-a îndeplinit ultima misiune

Nu cred că formarea alianţei dintre PSD, PNL şi PC este o idee novatoarea strălucită a liderilor acestor partide, aşa cum nu cred că este o eroare care să le fie imputabilă. Este pur şi simplu o reacţie predictibilă la politica lui Traian Băsescu, o formă de apărare la tipul agresiv şi acaparator de guvernare al PDL. Aş spune chiar că principalul fondator al alianţei dintre PNL şi PSD este chiar Traian Băsescu.

Este de notorietate că PD s-a format în anii '90 şi este în continuare partidul securiştilor tinerei (nu a generalilor din PRM), partidul generaţiei a doua din aparatul executiv al regimului comunist, partidul baieţilor descurcăreţi, care „servesc” şi de adaptează oricărui regim, în timp ce PDSR-ul de atunci era, mai degrabă, partidul comuniştilor adevăraţi, partidul cadrelor de conducere de nădejde din PCR.

Cum ştim, Securitatea era braţul armat, principala „sculă” a aparatului de partid comunist, cel mai devotat agent şi principalul factor de represiune în regimul lui Ceauşescu.

Dezastrul economic pe care România şi noi cu toţii l-am ajuns în acest moment, ameninţările permanente la stabilitatea şi respectarea regulilor jocului din democraţia noastră firavă, terciul portocaliu cu care au fost amestecate reperele morale sunt rezultatele administraţiei Băsescu-PDL. În acest condiţii, nu e chiar de mirare că temele politice consacrate sunt lăsate deoparte în favoarea poziţionării pro sau contra actualei guvernări. Astfel, Securitatea sub comanda amiralului Băsescu şi-a îndeplinit ultima şi cea mai importantă misiune: salvarea Partidului!

De astăzi PNL-iştii nu vor mai putea aminti că Ion Iliescu este un criminal sau că Adrian Năstase a fost patru ani capul corupţiei din România, fără să încalce articolul 1.1.4 din protocolul alianţei. Dacă ar fi să dramatizez un pic, aş putea spune că de astăzi, din perspectiva raportării la epoca comunistă, care a deraiat România de pe drumul normalităţii, suntem toţi o varză comună – care mai cu os, care mai cu carne, care mai de post…

În aceste condiţii, ne rămâne să ne concentrăm pe obiectivul principal: readucerea României pe linia de plutire. Sper ca măcar acesta să fie un obiectiv îndeplinit!

Un comentariu:

Deceneu spunea...

Corecta opinia.