marți, 1 februarie 2011

Aşteptăm propuneri / sfaturi!

Am mai atins tangenţial acest subiect, dar astăzi aş vrea să vă cer sfatul în privinţa dezbaterii pe marginea reorganizării capitalei şi a propunerii noastre de referendum.

Am remarcat implicarea serioasă a preşedintelui PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, pe această temă, şi dorinţa de a intra în dialog cu cetăţenii pe toate căile de comunicare, inclusiv pe blog, unde de data aceasta ne relatează despre
întâlnirea dintre Sorin Oprescu şi primarii de sector.

Cred că un astfel de dialog real, pe problemele din Bucureşti şi soluţiile de organizare trebuie iniţiat, fie în vederea referendumului care sper să aibă loc, fie cu atât mai mult, în cazul în care acesta nu ar avea loc. În acest sens ne gândim să lansăm şi noi la nivel local, prin organizaţia de cartier, consultări cu bucureştenii. Şi aici am avea nevoie de sfaturile dumneavoastră:

Care teme / probleme / întrebări principale ar trebui abordate într-o campanie de consultare cu privire la organizarea administrativă din Bucureşti şi problematica administraţiei locale?
Eventual ne puteţi propune şi modalităţi prin care să derulăm această consultare.
Aştept propuneri, sugestii pentru care vă mulţumesc anticipat.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

primim si rspunsuri la eventuale pareri sau numai multumiri?

Liviu Jicman spunea...

Pe tema asta sau in general?
Incerc sa dau feedback de obicei, cu ocazia asta sigur o sa rapund.

. spunea...

Doresc sa traiesc si sa muncesc intr-un SINGUR ORAS nu in 6 orase cu 6 primari si cu 6 legi locale propuse de zeci de consilieri locali, cu 6 administratii finaciare, cu 6 ITMuri, cu 6 Inspectorate scolare, etc, etc
Este o mare porcarie ce se intampla acum. daca iti schimbi domiciliul , al tau sau al firmei, innebunesti la cate autoritati locale mergi pentru a intra in "legalitatea " fiecarui sector !! UN SINGUR PRIMAR, O SINGURA ADMINISTRATIE FINANCIARA,UN SINGUR INSPECTORAT SCOLAR, O SINGURA LEGE PENTRU TOTI BUCURESTENII !!!!
Trebuie sa acceptam ideile bune si sa ne lepadam de mentalitatea ca " cine nu este cu noi, este impotriva noastra ".La referendum voi vota DA pentru un singur Primar dar nu voi vota NICIODATA cu PDL.

ADRIAN spunea...

Pe pagina oficiala a New York City exista schema monstruoasa a administratiei orasului New York si exista si un ghid al alegerilor din 2007 pentru toate nivelurile de la ei, pornind de la ce ar fi la noi sectoarele cu cartierele pana la senatul si camera statului New York. M-a surprins sa vad ca exista 5 "borough" - adica 5 sectoare (se explica si in wikipedia conceptul care are o particularitate la NY): Bronx, Brooklyn samd. Insa la nivel municipal exista o administratie coordonata de primar si care are doar 51 de consilieri (in numar diferit dintr-un "borough" in altul). Sectoarele au cate un presedinte ales si nu un primar cu functii executive, din cate inteleg. Ar trebui vazut cum fac baietii si fetele alea de asigura reprezentativitatea si participarea populatiei in luarea deciziei. Caci la nivelul sectoarelor lor se iau si decizii referitoare la alocari bugetare si la urbanism (land use). N-am patruns mecansimele dar de ce sa inventam apa calda?

Liviu Jicman spunea...

Apropo de cele 6 administratii locale, 6 ITM-uri, 6 inspectorate scolare samd, ... din cate inteleg eu propunerea de "reforma statului" capitolul Bucuresti nu prevede aceasta debirocratizare, pentru ca sectoarele raman, doar ca ar avea o putere de decizie mai scazuta asupra banilor, iar primarul de sector nu mai este ales de cetateni, dar exista in continuare, ales de consilierii generali.