miercuri, 5 ianuarie 2011

Vadim Tudor la puşcărie - update

Salut anunţul de normalitate al doamnei procuror general Codruţa Koveşi:
"Va începe o urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate." (
via realitatea.net)
"Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevăzută de fapt în legislaţia naţională, este aceeaşi ca şi pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul României. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei măsuri preventive este supusă regulilor din legislaţia naţională. Deocamdată, pentru demararea investigaţiilor, nu este necesară o autorizare specială în acest sens", a mai declarat doamna Koveşi.
Într-adevăr, imunitatea membrilor Parlamentului European este reglementată de protocolul privind privilegiile şi imunităţile Uniunii Europene. Aceasta prevede ca membrii Parlamentului European să se bucure de aceeaşi imunitate ca şi parlamentarii naţionali şi, aflaţi pe teritoriul altui stat membru al Uniunii, să aibă imunitate faţă de eventuale măsuri de detenţie sau imunitate jurisdicţională.

Mai mult, chiar şi în cazul invocării imunităţii, este de menţionat că există proceduri de ridicare a acesteia. Imunitatea este ridicată atunci când un membru este surprins comiţând fapte penale. Imunitatea parlamentară poate fi, de asemenea, ridicată doar de către Parlamentul European, la cererea autorităţilor legale din statele membre, permiţând astfel respectivilor membri să se înfăţişeze în faţa unei instanţe.
Corneliu Vadim Tudor ar putea evita totuşi puşcăria, dacă apărătorii săi vor invoca faptul că nu se află în deplinătatea facultăţilor mentale, caz în care domnia sa va trebui să accepte tratament de specialitate.
Aşteptăm rezultatele, care ar fi de dorit să apară rapid, având în vedere mediatizarea cazului şi impactul asupra publicului.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

daca evacuarea asta va duce la demolarea casei asa cum s-a intamplat si cu cladirea pe care o ocupau astia in str. Clemenceau ... mai bine l-ar lasa pe nebun sa stea acolo!

Anonim spunea...

O justitie oarba ce a facut ca aceasta tara sa devina dementa In America vadim avea genunchiul unui politist pe gat si cu catusele la maini