luni, 24 ianuarie 2011

Şansa unei dezbateri realiste

Sper ca în cazul în care se va decide organizarea unui referendum pentru bucureşteni, aşa cum au propus liberalii, să avem parte de o dezbatere serioasă, pe soluţii reale de dezvoltare pentru Bucureşti (şi nu promisiuni nefondate cum se întâmplă adesea în campaniile electorale).
Andrei Chiliman a lansat dezbaterea.
Un articol polemic, dar argumentat, pe blogul domniei sale.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

un articol intr-adevar polemic si mai putin dezbatere.
parerea mea este ca exista o nevoie reala de coordonare mai buna la nivel de capitala si ca e necesara reglarea relatiei cu localitatile catre care se produce expansiunea. de exemplu, un nou aeroport in sud nu poate fi gandit rational fara a regla treaba asta la nivel de amenajarea teritoriului.
si dl. Chiliman are dreptatea sa insa trebuie discutat temeinic. pe puncte si linii ... cu conditia sa existe. s-a discutat chestia asta la modul real in sanul PNL Bucuresti? exista o contraoferta la aceste intentii?

Liviu Jicman spunea...

Exista propuneri si proiecte pentru Bucuresti aparute fie in comisiile de specialitate bucurestene, fie pornite de la liderii liberali din Bucuresti, dar cred ca acesta va fi si un prilej de asumare a unei viziuni de ansamblu, coerente si unitare, atat pentru PNL, cat si pentru alte formatiuni, si de prezentare a acesteia.
Dar mi-as dori mult sa incepem printr-o consultare a bucurestenilor inainte sa lansam pe piata programe, oferte samd.

Blogatu spunea...

http://blogatu.ro/2011/01/basescu-vs-romania.html Articol despre huiduielile la adresa lui Basescu de la Iasi!

ADRIAN spunea...

Banuiesc ca e vorba despre o consultare de tipul sondajelor preliminare. Altfel, a lasa publicului larg pronuntarea generalista fara niste optiuni eligibile dar conturate de niste oameni care stiu subiectul ... usor periculos pentru rezultatele ce ar putea sa apara. Cam cum ar fi consultarea despre daca sa fie sau nu impozite ... Asadar dezbaterea asta ar trebui sa se poarte mai serios intai in comisiile de specialitate si sa se supuna atentiei membrilor PNL Bucuresti inainte de a se iesi pe piata cu o viziune conturata a fi "pozitia PNL" asupra acestui subiect.

Liviu Jicman spunea...

Cred ca atat sondajele, cat si campanii de consultare in randul simpatizantilor ar fi o solutie. proiectele trebuie sa porneasca de la membrii PNL, dar n-ar strica inainte de a cere sprijinul publicului larg pentru ele sa existe un contact mai extins, cel putin cu simpatizantii nostri.