miercuri, 26 ianuarie 2011

România este la fel de atractivă pentru investitori ca Uganda sau Botswana

Evenimentul economic al zilei, dacă nu chiar al lunii, a fost lansarea pe bursa de la Bucureşti a Fondului Proprietatea.

Iată ce spune preşedintele companiei care administrează acest fond, devenit de azi liderul de piaţă a companiilor listate la BVB, Mark Mobius, despre situaţia din România:

"România este o piaţă marginală din punctul de vedere al investitorilor, care nu se diferenţiază cu mult de Uganda sau Botswana (...)
Sunt multe exemple în care guvernul nu pare să înţeleagă cât de important este să atragi investitori străini şi mai ales să-i tratezi corect şi cinstit. (...)
Dacă Romania vrea să avanseze, să se dezvolte economic, atunci creşterea ţintită ar trebui să fie de 5-7% anual. Dar pentru asta sunt necesare investiţii. Şi cum poţi să convingi un investitor să vină la tine în ţară când tu nu ai un sistem legal de încredere."


... şi este vorba despre un partener strategic al Guvernului care spune asta.

Interviul integral, aici.

Un comentariu:

Cornel Pieptea spunea...

Preluarea managementului Fondului Proprietatea de catre firma Franklin Templeton este un prim pas benefic pentru fond. Atitudinea de dupa preluare este mult schimbata, pozitiile noului administrator confirmand ceea ce multa lume stia: listarea la bursa, evaluarea investitiilor, stoparea "donatiilor" reprezinta doar primii pasi intr o administrare eficienta a unui astfel de fond.