marți, 18 ianuarie 2011

Mesaj de pe culmile disperării

Am citit o scrisoare care punctează trist, dar corect, bolile de care suferă societatea românescă, scrisoare ce îl are ca autor pe Florin Zamfirescu - un reper al culturii noastre contemporane. V-o redau integral şi vă recomand să o parcurgeţi până la final, pentru că ne propune şi o soluţie de ieşire din acest cerc vicios:

" De peste douazeci de ani asistam cum persoane care nu au nici o legatură cu cinstea, cu onoarea sau cu interesul national, se luptă precum fiarele pădurii deasupra trupului unei Românii doborate la pământ...

-“Rotatia cadrelor” la care participăm din patru in patru ani, produce acelasi rezultat deplorabil,

-minciuna ridicată la rang de realitate, ni se aruncă in fată cum ai arunca un codru de pâine câinilor,

-batjocura este adresată bătrânilor si copiilor, intelectualilor - bărbati si femei, muncitorilor si tăranilor acestei natii,

-jaful generalizat a născut miliardari fără nici un merit, in afară de acela că au au stiut să se infrupte fără jenă si perfect legal, din fasolea stricată a comunismului, digerabilă pentru ei...

-cinismul cu care guvernantii nostri de ieri si de azi “motivează” dezastrul prin care trecem, ne face să credem că suntem prea multi, mâncăm prea mult, muncim prea putin, deci suntem niste handicapati

-avem un singur drept: să plătim taxe care se scurg in canalele lor, instalate pe sub toate institutiile nationale.


- Ne-am pierdut demnitatea de români, suntem tinuti deliberat in coada Europei la toate capitolele - industrie, agricultură, cercetare, inovatie, artă, cultură,sport,


-Ne arătăm stupefiati de cele petrecute in Moldova de peste Prut, dar spirochetii comunismului ne-au afectat in aceeasi măsură si pe noi. Acolo există o scuză – imputinarea populatiei autohtone. Noi nu avem nici măcar scuza aceasta! Suntem doar bolnavi.


-Am devenit un lazaret de care se feresc cu totii! Leprozeriile noastre sunt izolate prin legi restrictive, venite din afară, si am inceput să ne invătăm cu asta.

- Ne prefacem că trăim, ne prefacem că avem mici satisfactii, dar realitatea este o oglindă care nu poate fi acoperită la nesfârsit cu văluri ideologice!

- Ne autocondamnăm la moarte, din prostie si ignorantă, indatorăm pe veci viitorul urmasilor nostri, care vor simti nevoia să plece cât mai departe, lăsând nepopulat un spatiu care se va achita de datorii “prin el insusi”.

- Este in pericol insăsi TARA!!! Si vina este numai a noastră.


-Tânjesc dupa o dictatură a dreptatii si adevărului!


- Visez să trăiesc vertical, intr-o tară unde doar cinstea si onoarea sunt “interes national”, iar nu in genunchi in fata marilor puteri!

- Imi doresc parteneri care să-si tină cuvântul dat, să respecte munca, punctualitatea si corectitudinea!

- Vreau să gâstigăm respectul vecinilor nostri, iar vecinii nostri să simtă respect din partea noastră

- Pledez pentru un conducător – proprietar de drept al tării, căruia să-i pese de soarta si viitorul ei si care să nu poată spune “nu mai am nimic de pierdut, sunt la ultima investire”!

- Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Olanda, Luxemburg, Suedia si mai nou Spania, ar trebui să ne fie exemplu! Sunt tări cu nivelul de viată cel mai ridicat din lume, acolo unde si Uniunea Europeană isi are sediul…

- Inaintasii nostri, in anul 1864 ne-au lasat un posibil model. Suntem atât de incapabili să-l cercetăm atent?


- Antecesorii nostri aveau o sfântă deviză, uitată acum si pe care ar trebui s-o regândim cu totii: Regele si Dorobantul!

- Regele adevărat garant al prosperitătii tării sale si dorobantul, pazinic al hotarelor ei…

- Se povesteste ca odată, prin anii 1900, Carol I pleca linistit, pe jos, de la Palat inspre Cotroceni, impreuna cu vreun ministru. Toti trecătorii de pe Styrbei Vodă ii făceau loc, se inclinau spunând cu respect: Maiestate!!!

Vă scriu cu buna-credintă a unui om care se gândeste la viitor. Astept păreri scrise cu aceeasi bună-credintă constructivă, lipsite de preconceptii…

Florin Zamfirescu"

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

Da, da foarte frumos scris dar ma tem ca trebuie sa comentez off-topic.
1. Multumesc pentru calendarul cu www.crangasi-giulesti.ro Vad ca e ceva activitate in aceasta organizatie! Ar trebui sa ma hotarasc sa ma inscriu ...
2. ATENTIE! Un prieten mi-a atras atentia ca miercuri 19.01 se discuta in CTUAT la capitala PUZ Sector 6. Ordinea de zi la:
http://www.pmb.ro/servicii/urbanism/ctuat/sedinte_av_2011.php

Nu stiu daca stiti dar eu va spun. Si poate ca, fiind o consultare, exista timp de reactii si comentarii la www.crangasi-giulesti pana intra in cursul aprobarii de catre CGMB.
Cele bune!

tibi spunea...

Eu sunt de acord cu " De peste douazeci de ani asistam cum persoane care nu au nici o legatură cu cinstea, cu onoarea sau cu interesul national, se luptă precum fiarele pădurii deasupra trupului unei Românii doborate la pământ...".
Eu consider ca PRINCIPALA cauza pentru care suntem unde suntem este lipsa de moralitate a conducatorilor si a fruntasilor politici.Si atunci solutia este identificarea si impunerea treptata de fruntasi politici si de conducatori onesti.
O oportunitate deosebita de a se impune conducatori onesti o reprezinta localele din 2012.
Ar fi posibil ca unii candidati la posturi de primari si de presedinti de CJ-e sa fie convinsi sa asume si sa se angajeze public ca daca vor fi alesi vor respecta urmatoarele doua idei:
1.-vor posta detailat si regulat (saptamanal) pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile(atat cu achizitiile de materiale,servicii si investitii cat si cu personalul)
2.-vor recupera rapid(max 3 luni)de la cei vinovati prejudiciile aduse unitatii in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces (sau vor esalona recuperarea sau vor intenta proces pentru recuperarea prejudiciilor daca vinovatii nu isi recunosc vina).
Aceste doua idei sunt corecte si oportune,nu incalca legea si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Ele sunt si populiste ( in sens bun) si puternic aducatoare de voturi.Mijloacele media neutre si cetatenii nehotarati,dezamagiti si chiar indiferenti ar primi cu simpatie ,incredere si speranta candidatii care ar promite public in campania electorala ca daca vor fi alesi le vor respecta si le-ar acorda sustinere.
Ar fi posibil ca un intreg partid sa isi insuseasca aceste idei si sa nominalizeze candidati care sa asume public aceste idei.
Si daca acesti candidati ar fi alesi si ar respecta aceste idei s-ar observa ca exista si alte metode de a castiga alegerile si de a face politica.Si poate ca la parlamentarele din toamna partidul sa promita public ca daca va ajunge la putere va incerca sa reglementeze aceste doua idei in sensul ca toate unitatile de stat (ministere,prefecturi,CJ-e si CL-e,regii,agentii,inspectorate, unitati de invatamant si sanitare, etc,etc)sa le respecte.
Dar PNL-ul nu este de acord cu aceste idei.Eu am postat pe bloggurile unor fruntasi politici liberali (Mihai Voicu,Alina Gorghiu,Varujan Vosganian,Diana Tusa) aceste idei si nimeni nu le impartaseste.Oare de ce?Poate ca unii candidati independenti isi vor asuma public aceste idei.

Liviu Jicman spunea...

@ multumesc, mai pierdem din vedere unele informatii de la capitala, in prezent n-avem niciun reprezentant din filiala in consiliu... revin asupra subiectului.

aviz41 spunea...

Pe Iisus L-au ucis carturarii...

:"Paziti-va de carturari,carora le place sa se plimbe in haine lungi,care iubesc plecaciunile in piete,si scaunele cele dintai in sinagogi si locurile cele dintai la ospete,mancand casele vaduvelor,si de ochii lumii rugandu-se indelung"spunea Iisus cu 2000 de ani in urma, spuse consemnate in Biblie
.Si cum adevarurile Bibliei sunt eterne, ne-a fost dat si generatiei noastre sa vedem cum carturarii romani si-au etalat din plin,dupa anul 1989, egoismul si imoralitatea evidentiate de Iisus,:
==Carturarii manageri,administratori si AGA-mani,au jefuit si au falimentat, intreprimderile de stat pe care le conduceau,devenind multimiliardari:
==Carturarii avocati,magistrati, politisti,prin comertul cu dreptatea au ajuns multimiliardari;
==Un mare numar al carturarilor medici au facut averi, exploatand durerea semenilor;
==Zeci de mii de carturari ofiteri si generali,care erau platiti sa apere averea poporului roman,au trecut cu arme si interese in tagma jefuitorilor si sinecuristilor;
==Carturarii profesori vand note si diplome;si apoi se lamenteaza de lipsa de educatie si civism a fostilor elevi,.... ajunsi carturari.
==Simuland democratia ,carturarii politicieni au preluat puterea in stat,legiferand in primul rand propriile privilegii, onoruri, demnitati si salarii mari pentru tagma lor,luate din buget, adica din buzunarele vaduvelor si saracilor.Acesti carturari care au condus Romania dupa 1989 au comis impotriva poporului roman un fariseic dar veritabil genocid.; nu au ucis; jefuindu-i si umilindu-i ,i-au determinat pe romani sa-si doreasca moartea;
Ca urmare a acestei politici, prin foamete, sinucideri, avorturi, autoexilare,populatia Romaniei, condusa de carturari, a scazut in zece ani cu un milion de oameni.
Setea de inavutire si endemicele pretentii egoiste si egocentrice, au fost esenta maniei lor revolutionare si motivele pentru care l-au ucis pe rivalul lor egocentric Nicolae Ceausescu.

Carturarii romani ce au intrat in viata publica dupa 1989,ne-au demonstrat ca nu au principii etice, ci numai pretentii si interese;nu cunosc sentimentul datoriei si nici al demnitatii de a trai din ce produc si vand.,caracteristici ale omului civilizat.
Sinecurile si cersitul de la buget, de la sponsori, sau mai nou de la organizatii internationale, alaturi de abuzuri si inselatorii, sunt baza existentei lor;
Parazitismul este modul lor de viata.
Iisus, le cerea sa-si iubeasca semenii, sa-si vanda averile si sa le dea la saraci;si pentru asta L-au ucis.Si pe Iisus si pe Ceausescu din acelasi motiv.
Stiu ca sunt si intelectuali ce pretind ca sunt civilizati; Dar daca tac, consimt.