miercuri, 12 ianuarie 2011

După 47, urmează 35... milioane de euro

În 2009, Primăria Sectorului 6 a dat 47 milioane de euro pentru aşa-numite amenajări peisagistice: iarbă şi plante agăţătoare. Căruţa asta de bani, (47 de milioane de euro!!!) nici măcar nu au ajuns pentru tot sectorul, ci au fost dedicate pentru doar două dintre cele 3 mari cartiere ale sectorului (Drumul Taberii şi Militari), cartierul Crângaşi fiind ocolit de această binefacere.
Pentru suma respectivă din 2009, 20 de milioane de euro au fost alocate direct de la bugetul local printr-o hotărâre a Consiliului sectorului, iar alte 27 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile destinate reamenajării urbane.

Nu a fost un tun episodic, afacerea continuă:
Primăria sectorului 6 va cheltui încă 35 de milioane de euro pe amenajări peisagistice. Lucrările de arhitectură peisagistică şi întreţinere a spaţiilor verzi vor fi încredinţate unei singure firme, timp de patru ani, în urma unei licitaţii restrânse accelerate.
Potrivit site-ului guvernamental de licitaţii, valoarea estimată a contractului este de 121 milioane de lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro. Asta înseamnă că, în fiecare an, Primăria Sectorului 6 va cheltui câte 8,75 milioane de euro pe întreţinerea spaţiilor verzi, adică 729.200 de euro lunar. Finanţarea va fi asigurată din fonduri bugetare iar "lucrările de arhitectură peisagistică şi întreţinerea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă se vor face pe o suprafaţă de maximum 2.500.000 de metri pătraţi şi minimum 500.000 de metri pătraţi".

Un articol complet şi foarte interesant pe tema asta am găsit în ziarul
Gândul.

Întrebat de "Gândul" de ce era nevoie ca în plină iarnă să se organizeze o licitaţie restrânsă accelerată pentru lucrări ce urmează a fi executate peste şase luni, directorul adjunct al Administraţiei Domeniului Public Sector 6, Marius Ambrozie, a răspuns: "Legea ne permite ca, până la sfârşitul anului, să organizăm o astfel de licitaţie.". Directorul adjunct al ADP Sector 6 a explicat şi de ce astfel de lucrări, care reprezintă chiar obiectul de activitate al instituţiei pe care o conduce, nu sunt executate cu propriii angajaţi. "S-au făcut restructurări masiv. La spaţii verzi au mai rămas 180 de muncitori. Firma care va câştiga licitaţia se va ocupa de tot ce înseamnă spaţii verzi din parcuri, din jurul blocurilor sau din unele scuaruri. De cele care nu se ocupă au grijă angajaţii noştri" .


Oare pentru angajaţii disponibilizaţi pentru care statul plăteşte ajutoare de şomaj acum primăria cheltuia mai mult de 40 de milioane pe an?

Niciun comentariu: