miercuri, 8 decembrie 2010

Şedinţa Comsiei de Economie şi Mediu de Afaceri

Ieri am participat la şedinţa Comisiei de Economie şi Mediu de Afaceri a PNL organizată împreună cu Comisiile de Buget-Finanţe şi Afaceri Europene. A fost o întâlnire utilă pentru că, pe lângă analiza situaţiei economice actuale şi a perspectivei Bugetului pe anul 2011 propus de guvern, au fost prezentate şi discutate câteva documente programatice.
Cel mai important dintre acestea, "Programul celor o sută de miliarde de euro: infrastructură şi competitivitate" urmează să fie supus atenţiei conducerii centrale a PNL lunea viitoare, aşa că voi reveni asupra lui în comentarii viitoare.
O decizie importantă a PNL în ceea ce priveşte apropiata (şi mult amânata) dezbatere a Legii Bugetului pe anul 2011 se referă la poziţia grupului nostru parlamentar pe această temă. Parlamentarii liberali vor susţine o viziunea liberală care să asigure creşterea economică. Iată câteva din propunerile de politică fiscală:
- reducerea contribuţiilor sociale cu patru puncte procentuale;
- reducerea integrală a cotelor de contribuţii sociale în anul 2011, pentru angajatorii care creează locuri de muncă;
- scutirea de impozitare a dividendelor care vor fi reinvestite sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari sau participarea la capitalul social al altor societăţii comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă;
- reaşezarea redevenţelor şi taxelor de concesiune;
- creşterea capitălizării Fondului de Garantare pentru IMM-uri;
- promovarea unui sistem de stimulente pentru export.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Creanga isi asterne gandurile si sentimentele in “Pagini Aurii” ale operei literare