miercuri, 10 noiembrie 2010

Moratoriu sau protest?

Într-o atmosferă tristă, în care politicul este rupt de societate şi de pulsul oamenilor de pe stradă, Preşedintele s-a adresat Parlamentului. Ăsta ar fi trebuit să fie evenimentul politic al zilei într-o logică normală, dar n-a mai interesat pe foarte mulţi, deşi a fost despicat în patru de televiziuni. Cred că mai important, mai relevant, mai interesant şi mai grav pentru public, mai ales pentru numărul de susţinători, a fost protestul de azi de la CNA a lui Mircea Badea, pentru libertatea expresie:În mod normal, ăsta ar fi un semnal de alarmă şi pentru politicieni, care greu mai reuşesc să mobilizeze pe cineva.
Mă întreb câţi oameni veneau, de exemplu, la o întâlnire în Piaţa Universităţii cu Traian Băsescu.
Mai multe imagini, pe blogul lui Mircea Badea.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate ca mai grav a fost protestul. Grav e faptul ca au ajuns alde Badea si Ciutacu repere morale, grav e si faptul ca un numar mare de oameni chiar cred ca traim sub o dictatura si ca celor doi li s-ar fi pus pumnul in gura. Grava, in fine, este divizarea fara precedent a societatii romanesti. Iar de aceasta divizare nu se face vinovat doar Basescu, asa cum insinueaza mogulii si opozitia.

ADRIAN spunea...

Stimate portocaliu anonim: chiar traim intr-o dictatura iar Mircea Badea le zice corect de fiecare data chiar si in situatia in care are si manifestari puerile sau excesive pe alocuri. In conditiile in care ma regasesc peste 95% in ceea ce spune inseamna ca pot sa te trimit pe matale cu teoriile tale moguliene la troaca in care iti arunca mai dictatorul niste laturi din cand in cand!

Divizarea fara precedent pe care o nvoci mataluta este creata de mizerabilul care ne conduce si de nesimtirea unei pupeze cocotata in scaunul presedintelui Camerei Deputatilor care in loc sa aiba bunul simt sa demisioneze fara sa o mai roage nimeni si-a lipit chilotii de sezutul acelui scaun asteptand ... ce?
Revin: iesi afara javra ordinara!

Anonim spunea...

Aha, au aparut admiratorii marilor eroi-vuvuzele. Limbajul folosit este, evident, cu nimic mai prejos decat cel al celor doi derbedei ajunsi mari lideri de opinie.

Liviu Jicman spunea...

@ anonim
Nu e vorba de repere morale aici, eu nu simt nevoia sa ma raportez la repedere morale, ci la idei, principii corecte sau strambe. E dreptul fiecaruia sa-si exprime opiniile, fara sa le facem mapa profesionala, iar daca traiam intr-o lume normala Mircea Badea si Ciutacu ar fi fost singuri. Ca nu a fost asa nu demonstreaza decat ca ei ridica o problema reala, oricat ar fi aceasta negata.
Cred ca puteti decide sa schimbati postul atunci cand nu va place ce vedeti si ca nu aveti nevoie de un purtator de grija - CNA-ul - care sa va fereasca de opniile care va displac. Si pe mine ma enerveaza multe la tv, dar prefer aceasta situatie celei in care sa analizeze altcineva pentru mine. Pentru ca pasul urmator va fi sa aiba grija cineva de mine si atunci cand deschid eu gura.

ADRIAN spunea...

@anonim: Derbedeu esti chiar matale si in mod evident esti constient de asta din moment ce te ascunzi in spatele anonimatului. Si probabil si in spatele cecurilor din partea "oamenilor de bine", mari repere morale precum Basescu si Anastase. In loc sa ma preocup de moralitatea sau nu A UNOR SIMPLI OAMENI DE TELEVIZIUNE prefer sa vad mizeria de caracter a celor care ma conduc si te plates pe matale sa-mi dai mie lectii de limbaj.
Afara!

Anonim spunea...

@Liviu
Iti place avocatul ad-hoc Adrian ? Eu cred ca nu. Adica sper ca un liberal autentic n-are nevoie de astfel de avocati. Acesti oameni, gen Adrian, au desigur doar certitudini. Daca nu esti de acord cu modul de a face jurnalism al lui Badea, sigur esti platit de oamenii lui Base. Daca se taie salariile, sigur diferenta de bani intra in buzunarele clicii aceluiasi Base. Daca incerci sa spui ca e posibil ca nici actuala opozitie sa nu prea aiba solutii de iesire din criza, sigur esti prost ori nebun. Iar injuraturile si jignirile sunt intotdeauna argumentele lor supreme. Insotite, in cazul de fata, de aroganta tipica a smecherilor "de Bucale".

Liviu Jicman spunea...

@ anonim
Asa, la o sueta, poate sa-mi placa sau nu modul de a face jurnalism a lui Mircea Badea. Dar nu e caderea niciunuia dintre noi sa fim "de acord" sau nu cu acest mod. Daca nu-mi place, schimb postul; daca pentru ca nu sunt eu de acord, Badea trebuie sa plateasca amenzi, atunci da, se cheama ca traim in dicatura, ca avem fie persoane care abuzeaza de functia lor, fie, mai grav, avem reguli sau institutii strambe.
Daca tot veni vorba de certitudini, si cand constatati cu superioritate un numar mari de oameni chiar cred ca traim sub dictatura. In democratie, daca multi oameni simt ca traiesc in dictatura, inseamna ca starea de lucruri trebuie schimbata. Altfel nu merge, ne incurajam doar de niste dictatori mai mici care nu au forta sa ajunga in frunte si se multumesc sa-l laude pe al' de sus, doar pentru ca asa ei vor putea privi cu superioritate un numar mai mare de oameni.

Si din final ce sa inteleg, ca ti se pare un abuz inadmisibil ca Badea a spus despre Elena Udrea ca e bucalata? Mie nu mi se pare, poate cel mult o constatare perfect reala, dar nerelevanta.