luni, 1 noiembrie 2010

Metrou în Drumul Taberii. Oare?

Am văzut că s-a relansat, cel puţin în discursul public, ideea liniei de metrou pentru cartierul Drumul Taberii.
Proiectul este mai vechi, dar a fost blocat din diverse interese sau din lipsă de bani. Am serioase dubii cu privire la seriozitatea demersurilor de această dată. În ciuda faptului că actualii guvernanţi (care conduc şi capitala) se lamentează ca ar suferi la "comunicare", de cele mai multe ori doar cu asta se ocupă.

Despre proiectele liniei de metrou anunţate, aflaţi aici şi aici.

3 comentarii:

Cornel PIEPTEA spunea...

Draga Liviu, asa cum bine ai sesizat si tu in cazul de fata discutam de o noua etapa a aceastui proiect, adica aprobarea PUZ ului de catre autoritatea locala.Eu unul, am propus inca de anul trecut ca in buget sa fie alocate fonduri substantial mai mari pentru demararea lucrarilor, dar cei de la minister nu par a se grabi. Oricum, sunt sigur ca guvernul nu isi va indeplini angajamentele de finantare a cotei parti din cele 800mil Euro, exact ca si in cazul stadionului Lia Manoliu.

ADRIAN spunea...

Nu stiu daca am mai spus asta dar, vorba lui Boc, repet: investitia de la Lia Manoliu e greu de inteles pentru mine. In loc sa se fi facut UN ALT stadion nou nout cu toate dotarile, pe un teren liber, s-a cheltuit cu distrugerea unuia existent pentru a-l inlocui. Asadar s-a pierdut o baza sportiva ce putea fi folosita in continuare si s-a cheltuit si in plus pentru asta. Pe soseaua Chitilei, cu potential acces si din Straulesti, putea sa se faca un ditai stadionul cu ditai locul de parcare si cu un acces civilizat. Asa, se face inca un mall acolo ...

La fel si metroul asta - cheltuiala amanata nejustificat. De ce nu face primaria metrou de suprafata, suspendat ca la Chicago, ca la Paris, ca in multe alte orase si care sa fie al RATB? Nu avea decat sa se asigure conectivitatea corespunzatoare cu metroul ministerial asa cum face si tramvaiul 41. Gasim si traseul optim care sa nu implice strangularea traficului si demolari abuzive ...

Liviu Jicman spunea...

@ Cornel Pieptea
Da, intr-adevar. Dupa cum am aflat, doamna ministru deja se lauda cu flyere prin cartier cu aceasta noua realizare, desi e vorba de un pas care nu tinea de domnia sa, in schimb pentru partea care o implica direct ca ministru, respectiv asigurarea finantarii, nu face nimic.