marți, 16 noiembrie 2010

Interzicerea comercializării de etnobotanice în Sectorul 6

Consiliul Local al Sectorului 6 s-a întrunit astăzi într-o şedinţă extraordinară cu câteva puncte pe ordinea de zi.
Am fost şi eu în audienţa şedinţei, pentru că unul dintre subiectele de discuţie este foarte sensibil în aceste zile: La sugestia consilierilor liberali, executivul primăriei a supus atenţiei un proiect de hotărîre pentru interzicerea comercilizării aşa-numitelor "etnobotanice". Citez din Hotărîrea adoptată astăzi:
" Consiliul Local al Sectorului 6,

H O T Ă R Ă Ş T E:

Art. 1. Se interzice comercializarea substanţelor halucinogene, a oricărui tip de substanţe etnobotanice şi asimilate acestora, plante, prafuri şi ceaiuri de acest fel şi în acest scop, cu efecte halucinogene, euforice cât şi cu efect similar acestora, în orice formă ori ambalaj de prezentare, pe o rază de 1000 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, spaţiilor destinate procesului de învăţământ, unităţilor de cercetare ştiinţifică, bibliotecilor, căminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultură ale studenţilor, caselor corpului didactic, caselor universitare, taberelor şcolare, bazelor şi complexelor cultural-sportive, parcurilor şi locurilor de agrement, palatelor şi cluburilor copiilor şi elevilor de pe raza Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti.
Art. 2. Se anulează acordurile şi autorizaţiile de funcţionare, eliberate de Primăria Sectorului 6, pentru agenţii comerciali care încalcă preverile art. 1 la prezenta hotărâre. "


Câţiva dintre colegii mei liberali au propus ca formularea să fie una mai cuprinzătoare în privinţa substanţelor, însă cred că şi varianta adoptată este un pas important înainte.

2 comentarii:

Omu din 5 spunea...

Pfuai, cita fermitate!
Ati interzis drogurile la 1000000 de milimetri in jurul scolilor.
Maaama, cita severiate, cita hotarire!
Ba, da' de interzis complet, de ce nu se putea, ba?
De ce trebuie ba sa existe magazine de droguri la Bukresi in timp ce la Paris, de ex, nu exista?
De ce ba la noi e voie si la ei nu?
Ptr ca voi sunteti TOTI pe mina cu mafiotii care vind droguri!
De-aia, ba derbedeule!
Bai cocalarule, tu crezi ca toti suntem niste cretini care ne bucuram la o galeata si niste cizme de cauciuc, bai cacatule?
Crezi ca toti suntem niste manelisti si niste imbecili abrutizati care nu stim pe ce lume traim si nu ne dam seama ce porcarii invirtiti voi ba, pisatule?
INTERZICETI ba TOTAL magazinele de droguri si abia dupa aia vino si bate-te cu pumnul in piept!
Daca esti platit de mafioti, atunci du-te cu gura-n pula lor si nu ne mai lua de dobitoci cu aburelile tale!

Liviu Jicman spunea...

... printre altele pentru ca nu e vorba de droguri, ci e vorba de substante care nu sunt pe o lista de substante interzise.
Daca s-ar interzice pur si simplu oricine ar apela la instanta de judecata ar avea castig de cauza. Daca am gandi inainte sa vorbim asa siguri pe noi, ar fi grozav.