vineri, 12 noiembrie 2010

Fotbalul, un fenomen social, dar şi o enigmă pentru autorităţi

Preiau o temă şi o imagine din postarea domnului Adrian Crăciunescu, ocazionată de meciul Rapid-Steaua din Cupa României, jucat pe stadionul Giuleşti.
Nu doar acum, ci la fiecare meci, pentru autorităţile locale este o mare surpriză aglomeraţia de maşini din preajma stadionului. Probabil că cei responsabili cred că stadionul Giuleşti o fi vreun templu antic vizitat rareori de turişti curioşi, nicidecum un punct de întâlnire pentru mii de oameni cam de două ori pe săptămână.
Altă explicaţie nu găsesc pentru lipsa vreunei tentative măcar de a face o parcare încăpătoare în zonă. Aici n-am avut parte nici măcar de vreo păcăleală precum cea cu panoul portocaliu de pe dealul Politehnicii pe care scria "Aici va fi viitorul spital din sectorul 6". Pentru giuleşteni, atitudinea administraţiei este ca de la stăpân la sclav: Nu se face nicio parcare, în schimb firma privată care se îmbogăţeşte din ridicatul maşinilor face razie în fiecare seară pe partea dreaptă a bulevardului (pe partea cu stadionul). "Ai parcat, ţi-am ridicat-o!". Nu contează dacă nu încurci pe nimeni sau dacă nu ai unde s-o laşi.
Despre violenţele inadmisibile de la meci din această seară, într-o altă postare. Spun totuşi de acum că este inadmisibil să existe firme de pază, organizatori şi autorităţi care au nişte regulamente şi nişte legi de apărat, dar reuşesc să facă totul parcă astfel încât astfel de evenimente să fie posibile.

Un comentariu:

ADRIAN spunea...

multumesc pentru vizita si citare!
intr-adevar e o lipsa totala de interes a primarului sectorului pentru rezolvarea parcarilor dar si a rezolvarii situatiei precare a unor stradute. recunosc ca ma supara gandul ca primul mandat i-a fost sutinut de PNL sub eticheta caruia a candidat ...
eu am o potentiala idee dar care e compromisa de o constructie aparuta langa acea spalatorie auto - constructie ca nuca in perete