joi, 11 noiembrie 2010

2012 pentru 2012, p. a II-a

Din nou despre proiectul TNL "2012 pentru 2012".
Un subiect important pentru astfel tinerii liberali, care au şansa de afirmare politică, învaţă pasul cel mai important pentru o carieră de politician - relaţia directă cu comunitatea şi cu problemele de administraţie publică a cetăţenilor. Avem nevoie de tineri nu doar ca aderenţi, avem nevoie de tineri implicaţi şi îndrîzneţi care să schimbe generaţiile politice.
Dintre tinerii mei colegi, astăzi scriem despre Cătălin Moglan.
Cătălin are 22 de ani, dar este implicat în mai multe activităţi: ca membru al conducerii Clubului Studenţesc Liberal Sector 6, ca membru al TNL sau ca membru activ în actvitatea din Colegiul D24, Cătălin a început politica cu curaj şi perseverenţă. A început cu dreptul şi acest proiect. Atât eu, cât şi susţinătorii săi din on-line, aunt convins, îl aşteptăm cu nerăbdare şi ca o prezenţă activă în blogosferă.
Împreună cu echipa de tineri din cadrul organizaţiei, am mare încredere că vom demonstra, în relaţia noastră cu locuitorii din sectorul 6, că suntem cea mai energică, cea mai vie şi cea mai deschisă forţă politică la viitoarele alegeri locale.

Un comentariu:

un votant spunea...

Am si eu o intrebare, cam care este relatia dintre activitatea pe care o presteaza tinerii si tinerele in cadrul organizatiilor de tineret ale partidelor politice si activitatea politica propriu zisa - in consiliile locale sau judetene, in primarii sau in Parlamentul sau Guvernul Romaniei?
Cati dintre "lipitorii de afise" sau mai bine zis "tinerii de campanie" au cunostinte (macar minime) despre ce presupune politica dincolo de granitele filialelor de partid?
Partidele nu-i invata politica ci doar incearca sa le spele creierul cu mesaje anti-opozitie si le arunca din cand in cand un os cu functii decorative in structurile de conducere ale partidului, functii direct proportionale cu relatiile pe care acesti oameni le au si cu numarul de afise lipite/pliante distribuite.
Vina cred ca o poarta atat partidele, care nu incearca sa ofere o educatie politica adecvata dar si tinerii care se lasa sedusi in acest cerc vicios al neputintei.
Asa vom avea din nou deputati care nu stiu separatia puterilor in stat, consilieri locali care n-au habar de atributiile lor sau ministrii a caror pregatire anterioara nu are vreo legatura cu portofoliul ministerial si care in loc sa isi indeplineasca sarcinile ajung sa numere stele pe steagul UE, sa raspandeasca mesaje rasiste sau sa cumpere scene din lemn cu mii de euro.
Problema Romaniei nu e PDL, PSD sau UDMR ci intreaga clasa politica si (in)cultura de partid care da nastere la indivizi cu functii inalte si cunostinte minime.