vineri, 8 octombrie 2010

Surpriza nesurpinzătoare

Cu siguranţă ştirea politică a zilei de ieri a fost decizia Preşedintelui de a nu promulga Legea Pensiilor.
Unii poate au fost surprinşi, cei care s-au obişuit cu dorinţa lui Traian Băsescu de a proceda mereu împotriva aşteptărilor s-au mirat mai puţin. Poate că elementul de noutate constă doar în faptul că Traian Băsescu de data aceasta nu a surprins prin exces de tupeu, ci prin exces de prudenţă.
Alţii, mai numeroşi, au fost surpinşi (neplăcut) de motivul invocat de Preşedinte. Eu nu. Traian Băsescu a ales tema cea mai înduioşătoare, cea mai mediatizată la toate televiziunile şi care atinge cea mai largă categorie de public ţintă dintre cei vizaţi: vârsta de pensionare a femeilor. Chiar dacă nu asta viza un viciu legislativ sau de procedură, Traian Băsescu a decis întotdeauna politic.
În plus, prin această mutare, nu trebuie să uităm că doar acest aspect va fi rediscutat de Parlament, deci alte modificări nu se vor putea aduce Legii. De fapt, mai corect este să spunem că Preşedintele nu a transmis toată legea la Parlament, ci doar acest articol.
În aceste condiţii, decizia nu mai apare aşa surprinzătoare, a scăpat şi cu legea nemodificată în proporţie covârşitoare şi cu suspendarea... încurcată prin declaraţiile lui Victor Ponta.

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

si chiar mai rau: prin votul eventual asupra acestui articol, opozitia ar cautiona de facto legea frauduloasa

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

Liviu Jicman spunea...

Daca doriti sa discutam pe email in privat nu inteleg de ce nu mi-ati scris pe adresa de email de la profil. Astept cu curiozitate propunerea :D!