vineri, 29 octombrie 2010

Jos mâinile de pe Bucureşti! (serial)

Teodor Paleologu, actual deputat PDL a reclamat, într-o intervenţie publică recentă, presiunile din partea grupării Stolojan pe care le-a suportat pe când era ministru al culturii, pentru a aviza un proiect imobiliar lipit de Palatul Ştirbei.
Să amintim că Palatul Ştirbei, situat pe Calea Victoriei, este monument istoric de categoria A, iar proiectul repspectiv prevede construirea unei clădiri de mari dimensiuni, care va găzdui spaţii rezidenţiale, galerii comerciale şi un hotel. Mai multe informaţii aflaţi din acest articol.
"Domnul Theodor Stolojan, la o întrunire a Biroului Permanent Central al PDL, mi-a cerut să stau de vorbă cu doamna Andreea Vass, că are să-mi spună ceva foarte important", a povestit domnul Teodor Paleologu. Când un coleg din acelasi partid face astfel de dezvăluiri acuzatoare, sunt convins că treaba e groasă şi că asta, precum icebergul, doar ce se vede la suprafaţă. Şi cât e poate de veridic.
"Am considerat mai important să fiu alături de dumneavoastră pe această chestiune, pentru că e vorba şi de un consilier al primului ministru care a făcut lobby pentru acest proiect. Şi este vorba şi de aşteptarea mea faţă de decizia domnului Kelemen, să ştiu cum se va poziţiona faţă de decizia comisiei (...) Propria mea susţinere faţă de Guvernul actual depinde de această chestiune". Concluzia aceasta, pe care tot domnul deputat Paleologu o trage, este un semnal important şi nu pot decât să sper că acesta va fi urmat de un gest de onoare din partea unui om care are şi coloană vertebrală şi competenţă, dar care a făcut, la un moment dat, o alegere politică foarte neinspirată.

Este o confirmare nedorită a rezoluţiei PNL Bucureşti, prin care se trăgea un semnal de alarmă asupra intenţiilor PDL pentru Bucureşti: "Jos mâinile de pe Bucureşti!" (vezi aici textul integral)

Niciun comentariu: