vineri, 22 octombrie 2010

Declaraţie politică a organizaţiei PNL Crângaşi-Giuleşti

La întrunirea de luni, în cadrul căreia s-a constituit Organizaţia de Cartier Crângaşi-Giuleşti, ultimul document adoptat a fost referitor la actualitatea politică locală, respectiv faptul că senatorul ales uninominal aici tocmai a decis să treacă la alt partid decât cel pentru care a obţinut mandatul. Iată textul declaraţiei:

PNL, prin reprezentanţii săi, rămâne consecvent principiilor sale în acţiunea politică, atât din punct de vedere al soluţiilor liberale, cât şi din punct de vedere al democraţiei, al respectării voinţei cetăţeanului.

Din păcate, odată în plus votul cetăţeanului a fost deturnat şi încă un demnitar a ales să-şi urmeze interesul personal, plecând de la partidul de guvernământ la PSD. Regula traseismului politic stabilită de reprezentanţii PDL Sector 6 (senatorul Radu F. Alexandru PD-PNL-PLD-PDL, deputata Elena Udrea PNL-PD-PDL, Dănuţ Liga PD-PRM-PC-PDL, primarul Cristian Poteraş PNL-PLD-PDL) este respectată de senatorul ales uninominal din partea PDL în colegiul Crângaşi-Militari, care fuge de răspunderea politică pentru guvernarea dezastruoasă Boc-Udrea şi încearcă să se salveze în barca PSD.

Considerăm că acest gest reprezintă o trădare a votului popular. Dacă domnul senator Gabriel Mutu ar fi avut un moment de responsabilitate, ar fi putut demisiona din partidul care a adus România în sapă de lemn şi ar fi votat în Parlament conform voinţei locuitorilor din sectorul 6. În schimb, domnul Gabriel Mutu a făcut în aceeaşi zi un salt de 180 grade, trecând de la dreapta la stânga.

Organizaţia PNL Crângaşi-Giuleşti, întrunită în cadrul Adunării Generale, consideră că reprezentarea corectă a intereselor cetăţenilor se poate face doar respectând câteva reguli simple:
- responsabilitate în luarea deciziilor, în conformitate cu interesul public
- respect faţă de votul cetăţeanului, prin eliminarea traseismului politic
- politică deschisă şi transparentă

În acţiunea noastră politică vom urmări în permanenţă respectarea acestor reguli şi ne vom delimita de politicieni pătaţi şi lipsiţi de responsabilitate.

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

Destul de trist ca 3 din 4 nominalizati au avut tangente cu PNL ...
Cum l-a propulsat PNL pe Poteras? Nu vreau sa ma gandesc ca ma enervez! Sper ca veti avea o mai mare capacitate de selectie a oamenilor, inclusiv a celor care sunt in consiliile locale.

Liviu Jicman spunea...

Si eu sper ca am invatat din greseli si cred ca azi avem mecanisme interne mai puternice. Vestea buna este ca in acest mandat nu s-a pus problema plecarii niciunui ales local. Sunt convins ca nu e vorba de legea impotriva migratiei ci de calitatea oamenilor.

ADRIAN spunea...

Plecarea sau ramanerea consilierilor e o chestiune relativa. Daca Poteras ar fi ramas la PNL ar fi fost inca si mai tragic caci e vorba de calitatea omului si a rezultatului mandatului acestuia. Daca Poteras ar fi fost singurul n-ar fi fost bai dar si Inimaroiu fusese lansat pe orbita de PNL si am vazut consecintele ...
Eu zic ca e bine sa ramana doar aia care merita. A fi in PNL ar trebui sa reflecte si un merit. Accesul ar trebui sa se faca numai pe baza recomandarilor altor membri. Cand cel recomandat greseste grav inseamna ca si cei ce l-au recomandat trebuie sa-si asume greseala respectivului. Asa ar fi un colectiv mai responsabil si mai sudat.