marți, 26 octombrie 2010

De ziua M.S. Regele Mihai I...

Ocazia aniversării Majestăţii Sale, Regele Mihai 1, prilejuită de data de 25 octombrie, este o ocazie de a ne aminti despre şi despre soluţia monarhiei şi de ce reprezintă aceasta pentru România. Vă propun câteva citate relevante din blogosferă (cu linkuri spre varianta integrală) pe această temă, ca omagiu faţă de Casa Regală a României:

"Efectele deciziilor de acum şaizeci de ani se văd şi azi. România nu şi-a găsit încă drumul pentru că direcţia luată atunci a fost greşită. Republica de inspiraţie sovietică impusă românilor prin forţă armată a rămas una dintre anomaliile sfârşitului de război, care nu au fost corectate. Observăm că indiferent cine a condus de atunci ţara, Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu sau Băsescu, drumul nostru a fost greşit, iar majoritatea românilor cred asta, atât astăzi, cât şi acum zece ani, sau douăzeci, sau cincizeci.
Aşadar, pentru ca să dau chiar eu un răspuns la întrebarea formulată mai sus, am să spun că normalitatea pe care ne-am refuzat-o în 1990, este încă accesibilă şi că este momentul de a o revendica pe toate căile.
Slavă Domnului, Casa Regală a României nu doar că există, dar a dovedit în nenumărate rânduri că ştie cum să slujească interesul naţional chiar dacă nu are la îndemână pârghiile puterii.
Resaturaţia nu este doar posibilă astăzi, ci este singura soluţie prin care România poate crea premisele de dezvoltare în perioada tulbure pe care o traversăm.
" (
blog Horaţiu Buzatu, aici art. integral).
Roxana Iordache, într-o postare mai veche, are un titlu foarte corect:
"CONDAMNAREA COMUNISMULUI ÎNSEAMNĂ REVENIREA LA MONARHIE. ALTFEL, ESTE NUMAI DEMAGOGIE ELECTORALĂ"
Aici, puteţi citi despre ce e vorba.

Şi, în concluzie:


La mulţi ani, Majestate!

Niciun comentariu: