vineri, 10 septembrie 2010

Internetul şi presa scrisă, ultima redută a libertăţii de expresie

Încă un atac, de data aceasta şi mai hotărît, la adresa libertăţii de expresie.
După ce, cu o lună în urmă, câţiva parlamentari au discutat pe tema reglementării şi cenzurării internetului, la iniţiativa deputatei PSD Lia Olguţa Vasilescu despre care comentam aici, iată ca deputatul Silviu Prigoană mai face un salt, decisiv, spre cenzura presei scrise şi a internetului: propune într-un proiect de lege depus la Parlament ca CNA să monitorizeze şi aceste canale de comunicare. Implicit, asta presupune reglemnetări în plus faţă de cele existente, reglementări la aplicarea cărora respectivul organism ar trebui să vegheze.
Ce mai contează că însuşi Preşedintele CNA, Rasvan Popescu, ne spune:
"România este ţară membră a Uniunii Europene, iar în Uniunea Europeană nu există autorităţi publice care să licenţieze sau să sancţioneze presa scrisă. Orice eventuale încălcări ale legilor în presa scrisă sunt sancţionate numai de justiţie". România este oricând gata să fie pe primulm loc în U.E. în privinţa limitării libertăţilor, că sunt ele economice (prin impunerea de supra-taxe pe muncă de exemplu) sau sociale.
Este incredibil pentru mine să văd, pe timp de criză cruntă, când pe de-o parte economia privată se sufocă, iar pe de altă parte bugetul nu mai face faţă să plătească salariile bugetarilor sau pensiile, că preocupările parlamentarilor sunt legate de cenzura presei scrise sau a internetului. Cu asta sigur o să pornim creşterea economică! Dacă alăturăm asta cu luptele pentru regulament, pentru ca să aibă loc partidul celor fără de partid în nuş-ce comisie, o să vedem un tablou trist în care parlamentarii, în special cei ai puterii, nu reuşesc să înţeleagă deloc ce au de făcut.
În plus, în acest caz e vorba despre un atac grav la libertăţile individuale, dar şi la dreptul de informare diversificată a cetăţeanului, atac la care noi, liberalii, va trebui să fim primii care reacţionează. Cu atât mai grav şi mai trist este că această iniţiativă aparţine unui patron de presă, care înţelege sistemul şi nu poate invoca doar prostia.

Un comentariu:

Anonim spunea...

celebritynaked [url=http://www.buzka.com/faves/406601/audrina-patridge-nude] naked video clips[/url] celebrity naked