joi, 2 septembrie 2010

Bă, treci la coadă!

Stupizeniile legiferate de guvern prin OUG nr. 58, prin care se reglementează plata contribuţiilor sociale pentru veniturile de altă natură decât cele salariale, sunt în continuare în funcţiune şi după şedinţa de guvern de astăzi.
Partidul care conduce guvernul este într-o evidentă derivă, incapabil să găsească soluţii corecte şi mai preocupat de luptele interne, aşa că se pare că UDMR a venit cu câteva propuneri de intrare în normalitate privind procedura de plată. Este vorba despre reţinerea acestor sume de câtre angajator. Culmea este că niciun ministru UDMR nu este direct responsabil de această problematică, ei nedeţinând nici portofoliul muncii, nici pe cel al finanţelor, al justiţiei sau mai ştiu eu pe care...

Problemele de fond rămân însă. Pe lângă cozile interminabile, pe lângă stupizenia de a merge lunar în trei locuri ca să îţi achiţi zeciuiala, întreaga filosofie e strâmbă, de exemplu pentru că obligă nişte cetăţeni să plătească o taxă pentru servicii de care nu vor putea beneficia niciodată. Aşa că singura soluţie rămâne anularea acestei decizii. Voi reveni pe subiect, dar deocamdată vă las să urmăriţi clipul "Bă, treci la coadă!", recent lansat de trupa Taxi ca protest pe această temă:


Cred că ultima speranţă, ca să ne deşteptăm ca societate şi să ne scuturăm de cei care ne duc de râpă, rămâne gestul de protest. Iar liderii naturali de opinie, precum artiştii, râmân cei care mai pot coagula solidaritatea românilor pe teme importante, în condiţiile în care politicienii actuali pierd în fiecare zi încrederea oamenilor.

Niciun comentariu: