luni, 20 septembrie 2010

Alba-neagra în instanţele româneşti

Acum că putem răsufla uşuraţi, iar Sorin Ovidiu Vîntu e în libertate, vreau să remarc cât de tristă şi lipsită de credibilitate este imaginea justiţiei din România, în care regula nu este judecata similară a unor instanţe diferite, ci dimpotrivă, deciziile contrare pentru acelaşi caz, de la o instanţă la alta.
Şi impresia mea este că arestul preventiv nu se justifica în condiţiile în condiţiile în care Nicolae Popa ar fi în custodia autorităţilor, în condiţiile în care faptele domnului Vântu pentru care este acuzat s-au întâmplat cu timp în urmă, chiar anul trecut, iar ameninţarea pe care dânsul o reprezenta pentru public până la judecata pe fond nu e deloc concludentă.
Dincolo de asta, pleiada de cazuri supra-mediatizate (Popoviciu, Becali, Costiniu, Căşuneanu) în care pe cât de controversat a fost primul verdict de arest preventiv, pe atât de opusă na fost decizia celei de-a doua instanţe. Aşa că ori se judecă strâmb mult prea des, ori arestul preventiv în primă fază nu a avut niciun rost.

Un comentariu:

nanumihai spunea...

din pacate, la noi justitia cu pestii mari se face televizata. astfel ca am ajuns ca populatia are incredere in puterea judecatoreasca la fel ca in Congo. Si e la fel de eficienta. Aceleasi mite si vendete, ca si acolo. poate facem un link-exchange