luni, 2 august 2010

Emil Boc a uitat definitiv că prefecţii sunt apolitici

Într-o zi de duminică şi fiind într-o vizită nu mi-am propus să urmăresc ştiri politice. Am nimerit totuşi din întâmplare pe teleconferinţa cu prefecţii ţinută de premierul Emil Boc. Şi deşi e greu de crezut că mai e posibil, am rămas încă o data uimit.
Se pare că Emil Boc a uitat că se află la Palatul Victoria în calitate de prim-ministru, nu la o conferinţă de presă la sediul PDL. Mai grav decât asta juristul Emil Boc a uitat că prefecţii sunt APOLITICI conform legii, că nu au voie să facă politică şi se află în nişte funcţii publice numite fără legătură cu rezultatul politic, sau aşa ar trebui să fie.
Că noi în România suntem obişnuiţi cu formele fără fond şi de exemplu cu faptul că prefecţii apolitici sunt de fapt oamenii partidelor aflate la guvernare, e un fapt cunoscut. Se pare însă că Emil Boc doreşte să renunţe la aceste aparenţe, astfel că principalul mesaj transmis de premier prefecţilor a fost acela că sondajele care arată un PDL părăsit de electorat sunt doar conjuncturale, şi că prefecţii trebuie să-şi facă bine treaba pentru că "în 2012 se trage linie", ca şi cum prefecturile ar participa drept concurent la alegerile viitoare.
E din de în ce mai trist să vezi că eşti călăuzit în vremuri grele de o călăuză beată de putere sau desprinsă de realitate...

Un comentariu:

Marius Filimon spunea...

Se pare ca puterea i-a facut pe pdl-isti sa nu se teama de absolut nimic. Pentru ei nu mai exista lege sau reguli. Sa vezi ce se intampla pri teritoriu! Alesii locali ai PDL nu mai tin cont ca suntem intr-un stat de drept care se conduce dupa legi.