marți, 31 august 2010

Ce e mai periculos, virusul ucigaş sau surprizele zilei de mâine?

Nicio zi fără vreo pseudo-problemă.

Cam aşa aş caracteriza dezbaterea despre noua ameninţare la adresa "românilor", virusul West-Nile. În ciuda asigurărilor date de voci autorizate, cum ar fi Adrian Streinu-Cercel, totuşi anunţurile despre pericolul imiment, despre "ţânţari ucigaşi" sau despre măsurile ce trebuie luate ocupă prima pagină pe agenda ziarelor şi televiziunilor.

Ba se mai găseşte şi câte un deştept de conducător de instituţie , precum prefectul capitalei, care să fac planuri de luptă cu virusul - asta cu toate că în Bucureşti nu s-a înregistrat NICIUN CAZ.

Iată ce spune profesorul Streinu Cercel: "în acest moment nu putem vorbi de riscul unei epidemii. Infecţia cu West Nile este în România endemică şi nu adusă din alte ţări." Dar puţini îl aud. Sau puţini se gândesc să compare câţi oameni mor din cauza unei gripe clasice în fiecare lună şi să compare cu victimele făcute de acest virus.
Şi uite aşa, uităm şi de cozile de la plata dărilor, uităm şi de absurditatea prevederilor care îi obligă pe unii cetăţeni să plătească asigurări fără să poată beneficia de acestea, uităm şi de alte probleme şi toate rămân aşa cum am stabilit...

Niciun comentariu: