sâmbătă, 14 august 2010

18 ani fără Anda Călugăreanu

Duminica aceasta, pe 15 august, împlinesc 18 ani de când am pierdut o artistă polivalentă şi foarte talentată a noastră: Anda Călugăreanu. Anda Călugăreanu ne-a încântat prin muzică - unde a abordat mai multe stiluri, prin prezenţele în filme, în teatru sau în diverse showuri de televiziune. Sunt de neuitat spectacolele în regia lui Alexandru Bocăneţ sau cupletele alături de Toma Caragiu la care a participat.
Îmi amintesc că am avut ocazia să o admir pe viu după revoluţie, în spectacolul "Clovnii" al
Teatrului Masca, recent înfiinţat pe atunci. De altfel, Anda Călugăreanu a fost implicată în diverse proiecte având ca principal public copii, inclusiv împrumutând vocea sa unor personaje celebre din filme de animatie precum "Maria Mirabela", în regia lui Ioan Popescu-Gopo sau "Uimitoarele aventuri ale muşchetarilor", în regia lui Victor Antonescu.
Mai multe despre Anda Călugăreanu puteţi afla
aici sau aici. Din păcate, ne-am despărţit prea devreme de Anda Călugăreanu. Şi tot din păcate, ca şi în cazul altor mari artişti, uităm prea repede, eventual după câteva zile de supramediatizare, de ei şi, mai ales, de ceea ce ei ne-au lăsat.


Niciun comentariu: