miercuri, 14 iulie 2010

FSN-ul şi metamorfozele sale

Am primit de la un blogger-prieten, Alexandru Marin, acest articol care cred că merită promovat şi lecturat:
"Ne aflăm, din nou, în fața guvernării imposturii și a parvenirii, ca atunci cand Blocul Partidelor Democratice a impus Partidul Comunist, așa cum Frontul Democrației Sociale din România și mai apoi, Partidul Democrației Sociale din România și-au permis să distrugă perspectivele unei democrații proaspăt născute, asa cum Partidul Social- Democrat a făcut politica săracilor din mașini de lux.
Asistăm oare la moartea speranței? Asistăm oare, de fapt, la instalarea dictaturii populismului? Asistăm la visul lui
Ion Iliescu, de a avea două partide, unul la stanga și altul la dreapta, care să impună comunismul spălat? Sau la visul lui Băsescu, guvernarea FSN, așa cum declara anul trecut?
Altfel, cum ne putem explica refuzul repetat al Partidului Social – Democrat, de a se comporta ca un partid onest, care a învățat din trecutul său și asumându-și greșelile, să încerce să apere valorile democratice?
Acel PSD pe care românii nu l-au iertat pentru ca în 2009 au impus impozitul forfetar împreună cu partidul lui Băsescu. Acei români au preferat un trandafir portocaliu pe moarte, decât trei trandafiri de pe care nimeni nu a cules florile ofilite. Flori ofilite care astăzi ne prezintă un maceș pe post de lider.
Suntem cu toții responsabili să nu ne lăsăm pacaliți din nou și să nu lăsăm PSD-ul să devină alternativă la PD-L. Pentru că, logic vorbind, FSN nu poate deveni alternativă la FSN. Iar un maceș atacat de ciuperci, pată neagră, oidum și rugine nu o să devină niciodată alternativă la un trandafir portocaliu plin de spini."

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa speram ca o sa si reusim sa nu cadem din nou in plasa FSN-ului si peste ani nu o sa inlocuim PD-ul din injuraturi cu PSD.

Liviu Jicman spunea...

Mda, speranta moare ultima se spune...
Dar ca sa nu moara cred ca trebuie sa actionam de pe-acum.