joi, 22 iulie 2010

Cand e vorba despre comunism, si legea intra in vacanta

Deshumarea soţiilor Ceauşescu, subiectul de breaking-news de astăzi, a fost un prilej să se discute, printre altele, şi despre aşa-zişii nostalgici, care se proclamă lideri ai Partidului Comunist, de fapt nişte personaje care au pierdut busola în tranziţia românească.
AM privit stupefiat cum aceste ştiri au fost preluate şi chiar comentate cu ton serios în presă, în condiţiile în care astfel de iniţiative sunt ILEGALE. Aveam o lege, din câte ţin eu minte, care a fost adoptată prin 2005 (nu mă refer la condamnarea comunismului printr-un discurs ci la o LEGE), care interzice promovarea simbolurilor şi ideologiei comuniste. Chiar nu mai e nimeni care să se preocupe de respectarea legii în România?!? Chiar acceptăm orice aberaţie ca să deviem de la situaţia groaznică în care ne aflăm?

P.S. Despre subiectul în sine al deshumării nu comentez. Altădată m-ar fi frământat, azi nici dacă am afla că Ceauşeştii nu sunt îngropaţi acolo, nu s-ar schimba cu nimic situaţia, după 20 de ani Ceauşescu ar fi trebuit să aibă o sănătate de fier ca să mai fie în viaţă.... A fost din păcate un moment în care să ne amintim iar pentru câteva momente de câteva personaje sinistre care încet-încet au ieşit din prim-plan şi au pornit pe drumul implacabil pe care îl au de urmat - spre groapa de gunoi a istoriei: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu ş.a.m.d.

3 comentarii:

Lilick spunea...

Stiu ca ti se pare ciudat, dar acea lege a fost abrogata. :D Acum e liber la... comunism. Exista o petitie online care cere interzicerea Partidului Comunist Roman, dar nu are decat 37 de semnaturi, si ar fi necesare 25.000. Insa intr-o tara in care unul ca Tismaneanu, plus Basescu, au condamnat comunismul, nu e de mirare ca e totusi perfect legal, si ei nu se agita. Nu?

http://www.petitieonline.ro/petitie/interzicerea_partidului_comunist_roman-p54856054.html

Lilick spunea...

Pardon, 250.000 de semnaturi...

Liviu Jicman spunea...

Hmm, da multumesc, ce sa zic, pare ca realitatea ma depaseste pe zi ce trece...
Cred ca cu cele 250.000 de semnaturi putem reusi doar sa facem o initiativa legislativa, apoi tot Parlamentul trebuie sa re-adopte legea.