sâmbătă, 10 iulie 2010

Campionatul Mondial de Fotbal 2010 la final

Campionatul Mondial de Fotbal 2010 a ajuns la momentul deznodământului: finala mică, finala mare şi aflarea noii campioane mondiale. Sintagma asta este foarte potrivită acum, pentru că de data aceasta, indiferent cine învinge, va fi pentru prima dată când acea ţară câştigă titlul mondial.

Cred că oricine va lua Cupa, atât Spania, cât şi Olanda merită să intre în lista elitistă a campioanelor mondiale, nu numai pentru ce au arătat la acest turneu, ci poate mai ales pentru ce au oferit de-a lungul timpului istoriei fotbalului.
A fost un turneu interesant, pe alocuri inedit, pe alocuri pasionant, nelipsit de surprize.

A fost un turneu fără România, care plăteşte după părerea mea nu din vina unor fotbalişti sau din cauza lipsei de talent, cât din pricina absenţei unei strategii pe termen lung în domeniu sau a unor politici publice coerente (vezi progresul aparent surprinzător al americanilor sau al echipelor asiatice care au baze sportive dezvoltate şi investesc în sport). Sper ca data viitoare să ne calificăm, sper să prindem şi următorul campionat european, dar mă tem că şi dacă se va întâmpla aceasta, va fi rodul unui strateg bun în postul de selecţioner sau a sclipirilor unor fotbalişti înainte să fie o schimbare de abordare a sistemului.
Revenind la ultimele două meciuri rămase:
La finala de duminică nu dau un pronostic şi nu am o favorită specială, sunt două echipe cu joc frumos şi inteligent care cred că au şanse egale, cu toate că Spania excelează la mijlocul terenului.
Deşi finala mică trezeşte ironii mai mult decât interes, eu o voi urmări cu interes, pentru că jucătorul care m-a convins cel mai mult la acest turneu şi care a devenit favoritul meu este Diego Forlan de la Uruguay. În plus, Germania joacă foarte frumos – mai frumos ca de obicei poate, aşa că spectacolul va fi unul interesant.
Voi, ce impresii aveţi după acest Mondial?

Niciun comentariu: