miercuri, 9 iunie 2010

Petiţie către parlamentarii din cartierele Crângaşi şi Giuleşti

Petiţia anunţată poate fi semnată la acest link.
Textul petiţiei este următorul:
"În această perioadă Guvernul Emil Boc a decis să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului cu un pachet legislativ de măsuri de austeritate, anunţate anterior de Preşedintele Traian Băsescu, dintre care principale prevederi sunt:
- reducerea tuturor pensiilor cu 15%
- reducerea veniturilor fiecărui angajat din sistemul bugetar cu 25%
- reducerea unor ajutoare sociale şi indemnizaţii, inclusiv pentru mamele aflate în concediu de creştere a copiilor mai mici de 2 ani.
Din cauza procedurii alese de Guvern – asumarea răspunderii guvernului – nu este posibilă dezbaterea în Parlament a acestor propuneri, nu este posibil ca legea să fie amendată şi să sufere modificări, singurul instrument care stă la dispoziţia parlamentarilor este moţiunea de cenzură. Dacă moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie este adoptată de Parlament, atunci aceste prevederi nu intră în vigoare, iar Guvernul este demis; în schimb dacă moţiunea este respinsă atunci toate măsurile anunţate devin lege şi intră în vigoare.
Prin aprobarea moţiunii de cenzură, impunem Guvernului să elaboreze un alt program anti-criză care să ţină cont de interesele categoriilor defavorizate, să găsească soluţii pentru creştere economică, pentru venituri mai mari la acelaşi nivel de impozitare. Chiar dacă am putea admite că există sectoare din administraţia publică sau în general din sistemul bugetar care sunt umflate, supraaglomerate sau supradimensionate în raport cu resursele societăţii româneşti, soluţia tăierii de sus până jos, tuturor şi fiecăruia, şi celui competent şi celui incompetent, şi personalului necesar şi celor care sunt în plus, câte 25%, nu reprezintă o soluţie.
Parlamentarii au fost aleşi în noiembrie 2008 prin vot uninominal. În consecinţă răspund direct în primul rând în faţa alegătorilor. Prin aceasta petitie, semnatarii cerem deputatului si senatorului care ne reprezintă în Parlament să voteze în favoarea moţiunii de cenzură, astfel încât să fie regândite măsurile de combatere a crizei, să nu fie reduse la grămadă toate pensile şi salariile bugetarilor,
SĂ FIE ELABORATĂ O ALTĂ STRATEGIE DE COMBATERE A CRIZEI."
Hai să transmitem parlamentarului nostru ales prin vot uninominal cum să voteze!
Vă aştept să semnaţi petiţia!

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

As semna, sincer as semna! Dar s-a strecurat o eroare in text cu care nu pot fi de acord caci iese din logica politicii asa cum o inteleg eu. Adica nu pot sa spun ca "adoptand motiunea impun guvernului sa ..." faca altceva. Eu credeam ca prin adoptarea motiunii trimitem guvernul la dracu', unde merita si trecem la altii mai buni! Eventual la liberali. Asadar, nu buna atitudinea asta de supus guvernului chiar daca vreau sa-l demit. Caci eu chiar vreau sa-l demit, nu ma intereseaza alte propuneri ale lui Boc, deja este ilegitim odata ce fusese dat jos deja!

Liviu Jicman spunea...

Mda, aveti dreptate, e o nuanta corecta. Am incercat sa intetizam mesajul in mai putin de o pagina si - ca sa intru putin in bucataria redactarii, in formularea initiala spusesem ca impunem parlamentului... dar mi s-a parut neclar (adica erau multe precizri necesare, impunem parlamentului, care va numi un alt guvern sa...) si am schimbat un singur cuvant dar am modificat o nuanta. Mea culpa.
Oricum, chiar in formularea asta este ca impunem Guvernului Romaniei, nu acestui guvern, ci viitorului ;-)

ADRIAN spunea...

Ar fi putut fi "impunem puterii actuale" dar nici asa nu era bine caci a impune ceva majoritatii nu e prea democratic. Rezultatul logic ar fi ca avem nevoie de o alta majoritate care sa poata impune masurile inteligente asteptate de la unii care sunt "in fata". Tot la caderea guvernului ajungem si la binecunoscuta scandare fotbalistica "Lasa-neee!".
Acum petitia e lansata asa ... am sa semnez si eu desi nu sunt de acord cu nuanta. Asa cum si PNL trebuie sa voteze motiunea desi a fost lasat pe dinafara de PSD in demers, de unde si textul lor ...

Multumesc pentru vizita si comentariu la mine. Am sa raspund si acolo.