duminică, 13 iunie 2010

Declaraţie iresponsabilă de la un ministru de finanţe

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, de la care ne aşteptam ca măcar în privinţa declaraţiilor să fie mai temperat şi mai echilibrat decât colegii săi, pe de-o parte pentru că este ministrul finanţelor, pe de alta pentru că nu este lider politic care să alerge după voturi, are luări de poziţie iresponsabile. Exemplificare, într-un articol din Evenimentul Zilei aici.
Nu neapărat fragmentul preluat în titlul articolului de către publicaţie este inadmisibil din partea şefului finanţelor - "Am putea trece de la ceea ce a fost definit o gravă recesiune, la ceea ce în România nu s-a simţit încă - o criză economică". Deşi şi aici putem cădea pe gânduri, când ne uităm cât de rău o duce mediul de afaceri românesc de doi ani, deşi dl . Vlădescu nu sesizează vreo criză.
Ce m-a deranjat cel mai mult şi mi se pare total neadecvat de la un ministru, chiar adevărat de ar fi, fraza consecutivă pasajului anterior:
"Astfel, ţara noastră s-ar putea confrunta cu aceleaşi probleme care au generat falimentul Argentinei, în 2000".
Oare cât ne costă luxul de a avea un ministru cu astfel de declaraţii, în momentul în care ne împrumutăm pe pieţele internaţionale. Dar dacă pachetul de măsuri va fi respins iar guvernul demis, spre surprinderea domnului Vlădescu, atunci cât ne va costă în procente la credite declaraţia sa?
Încă un motiv pentru care îmi doresc să plece acest guvern şi un motiv să continuăm petiţia lansată în zonă.

Niciun comentariu: