sâmbătă, 8 mai 2010

Ziua internaţională a Crucii Roşii

Astăzi este Ziua Internaţională a Crucii Roşii. În contextul economic actual, poate că nu este cel mai important eveniment al zilei pentru noi, dar pentru că am mai abordat subiecte legate de Crucea Roşie Română, m-am gândit că este un reper despre care să ne amintim.
Tadateru Konoé, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie afirma într-o declaraţie publică despre activitatea organizaţiei că „angajamentul nostru este să conlucrăm cu comunităţile, cu autorităţile guvernamentale locale şi alţi parteneri locali pentru îmbunăţătirea îngrijirilor de sănătatate, a serviciilor sanitare, pentru crearea unor sisteme de prevenire şi acţiune din timp, pentru construirea unor locuinţe rezistente la cutremur care ar putea ajuta oamenii să-şi salveze viaţa în timpul dezastrelor care vor veni”.
Nu voi insista din nou asupra faptului că principala activitate a Crucii Roşii din România nu are în vedere obiectivele menţionate sau problematica unor servicii sanitare, am mai scris pe tema asta. De altfel, este de precizat că sărbătorirea Zilei Crucii Roşii Române este distictă, are loc pe 4 iulie şi aminteşte despre momentul înfiinţării acestei prestigioase organizaţii de către Principele Ghica, ca societate de ajutor pentru militarii răniţi.
Totuşi, nu pot să nu remarc faptul că astăzi Crucea Roşie Română marchează acest eveniment doar printr-un...
comunicat pe site. Este limpede că activitatea organizaţiei nu prea mai este de interes pentru Mihaela Geoană, actualul preşedinte, odată ce soţul nu mai este candidează la nimic.
Cred că ar fi timpul ca doamna Geoană să plece de la şefia Crucii Roşii, iar noi cu toţii să-i promitem că „va rămâne o personalitate publică importantă”, aşa cum şi-a autopromis soţul domniei sale când a fost înlăturat de la şefia PSD.

P.S.: Celor care nu sunt convinşi încă de imixtiunea politică de la şefia Crucii Roşii Române sau care mai cred că doamna Mihaela Geoană a ajuns acolo datorită meritelor personale, le recomand să ia
de aici lista structurii de conducere a CRR şi să facă un exerciţiu de cercetare pe google, ca să descopere câţi dintre aceştia sunt membrii activi şi cu demnităţi în PSD sau angajaţi ai lor.
Pentru că e weekend şi poate vreţi să aveţi mai mult timp de relaxare vă ajut eu cu răspunsul: vreo 6 din 12. Vestea proastă este printre ceilalţi mai sunt câteva personaje care nu au deloc o „presă bună” ca să spunem aşa; de asemenea, în afara PSD-iştilor mai sunt şi membrii de vază ai altor partide între cei 12.

Un comentariu:

Anonim spunea...

howitzer says:

whooooom!