duminică, 16 mai 2010

Recomandare pentru cei care mai participă pe la vreun miting

Vineri am reuşit să ajung pentru câteva minute la protestul pamperşilor de la Cotroceni, printre altele şi pentru că printre iniţiatori era chiar o colegă din cadrul organizaţiei de tineret a filialei sector 6 din care fac parte şi alături de care ne-am solidarizat.
Episodul intreresant, despre care vreau să scriu astăzi, este legat de momentul în care câteva persoane au dorit să intre la departamentul "Probleme cetăţeneşti" pentru a depune o scrisoare.
Pe lângă jandarmii care însoţeau în raport de 1 la 1 grupul de câteva persoane care pronise spre registratură, câţiva domni îmbrăcaţi mai şmechereşte (unul cu un pulover legat de brâu, altul cu ochelari ş.a.m.d.), oricum în civil ne supravegheau îndeaproapre. Probabil nişte SPP-işti, care ăşi făceau "datoria" am putea spune, că doar s-a mărit bugetul şi trebuie să aibă activitate care să justifice asta. Doar că unul dintre aceşti domni ne filma cu mare grijă şi în amănunt pe fiecare dintre noi. La întrebarea unui coleg despre motivul acestei înregistrări, după începutul destul de obraznic al discuţiei, în final am primit răspunsul că "aşa e procedura".
Ca atare, după un moment de reflecţie, eu am ajuns la concluzia că şi la noi tot aşa e procedura, aşa că am început să-i filmez pe domnii care ne însoţeau. Imaginile vor putea sta la dispoziţia curioşilor.
Curios, toţi domnii respectivi -au făcut nevăzuţi după câteva secunde, doar unul a mai rămas "în misiune", dar pitit după un stâlp ca să nu i se vadă faţa.
Aşa că în concluzie, sfatul meu pentru toţi cei care participă la vreun miting sau acţiune de protest, dacă vedeţi că sunteţi filmaţi, filmaţi şi voi, apoi faceţi publice fotografiile sau imaginile. E păcat să nu ne cunoaştem mai bine cu cei cu care petrecem aceste clipe...

2 comentarii:

Lilick spunea...

Foarte bun sfat. Asa am facut si noi la No Basescu Day. I-am fotografiat pe toti cei care ne filmau, interogau, legitimau. :)

ADRIAN spunea...

dar se pare ca sunt atat de multi incat nu-ti ajunge un singur card de memorie pentru o sesiune de filmare :))
mai rau ca pe vremea dictatorului. nu m-am temut atunci n-am sa incep sa ma tem acum ...
asta m-a adus la o vorba pe cae i-am spus-o si lui Varujan Vosganian: folosirea sintagmei "fosta securitate" este sau nu corecta? caci ar presupune ca exista si "actuala" securitate ceea ce, dupa cum rezulta si din articol, e intemeiat!