miercuri, 19 mai 2010

Miting Piaţa Victoriei - la prima vedere guvernanţii nu au înţeles nimic

Mitingul sindicatelor de astăzi din Piaţa Victoriei arată, prin numărul mare de participanţi, că limita de nemulţumire a fost depăşită, că oamenii pur şi simplu nu mai pot accepta alte sacrificii, că nu mai este vorba doar de un semn de forţă al unor lideri sindicali, ci de convingerea oamenilor simpli că aşa nu se mai poate.

De asemenea, faptul că la un protest sindical principala revendicare a fost „Jos Guvernul!”, iar solicitările de ordin salarial, privind drepturile angajaţilor ş.a.m.d. au trecut în planul doi ne arată că tot mai mulţi oameni înţeleg problema: Acest guvern nu are capacitatea aplicării unui program anti-criză, fie el şi cu măsuri de austeritate care ar fi acceptate la limită, pentru că cei mai mulţi dintre membrii guvernului sunt fie abonaţi la banul public dovediţi, fie au demonstrat lipsă de viziune şi capacitate managenrială.

Dinspre partidul de guvernământ, doar un semnal trist. Chiar dacă e vorba de un detaliu, acesta ne arată că nu au înţeles nimic: PDL l-a trimis ca reprezentant la studiorurile ad-hoc pe Marcel Hoară. O alegere cât se poate de proastă şi datorită stilului personal, dar şi prin faptul că personajul nu reprezintă nimic, nu este nici în conducerea centrală, nu este nici măcar ales ca să reprezinte vreo parte din electorat, este un simplu secretar de stat de mâna a doua. Personajele influente din PDL au preferat să-şi vadă de treburi. Iar reacţia a fost pe măsură....

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

sper sa dezbateti in comisia municipala pe educatie aberatia introducerii obligativitatii studierii religiei in scoli! n-am stat sa verific votul pnl pe legea invatamantului dar banuiesc ca a fost impotriva, la pachet. as vrea sa stiu pozitia pe aceasta problema particulara care este un atentat la libertatile enuntate (totusi destul de interpretabil ca mai toata pseudo-constitutia noastra) de constitutie.

cristina turcescu spunea...

O facilitate deosebita pentru atragerea de vizitatori din strainatate este includerea unui script de traducere instantanee a sitului dumneavoastra in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Tot ce trebuie sa faceti este sa includeti un mic cod, oriunde in paginile site-ului dumneavoastra.

Acest cod, impreuna cu un exemplu de utilizare poate fi gasit la adresa http://www.ghidturism.ro/traducere.php .

Acest cod este special conceput pentru site-urile romanesti si selecteaza implicit limba romana ca limba in care este scris textul original.

Liviu Jicman spunea...

@ Adrian
Sunt sigur ca discutiile din proxima sedinta a comisiei municipale de educatie vor fi interesante, pentru ca probleme de analizat sunt destule. Astept convocarea la sedinta, pentru ca in prezent nu mai sunt implicat in coordonarea acestei comisii, dar sper sa vina cat mai repede ca a trecut deja ceva timp de la ultima intalnire.