miercuri, 12 mai 2010

FUR

Fondul de solidaritate propus de Traian Băsescu şi susţinut de o parte dintre acoliţii lui ar trebui denumit mai degrabă Fondul de Umilinţă şi Ruşine (FUR).
În primul rând, atâta vreme cât politica economică a României este falimentară, un astfel de fond nu ajută la nimic, e o picătură într-o mare a sărăciei.
În al doilea rând, atunci când persoane precum Elena Udrea, Adriean Videanu ş.a. despre ale căror afaceri cu statul şi averi fabuloase se discută zilnic şi sunt de notorietate, ne vorbesc despre faptul că îşi donează salariul de demnitar, care nu reprezintă nimic raportat la veniturile lor, totul seamănă a bataie de joc.
În fine, principiul în sine prin care nişte oameni care iau decizii importante pentru noi toţi ajung să lucreze benevol este foarte periculos, pentru că e clar că ei nu mai sunt angajaţii interesului public, ci al propriului interes. Adevărat este că probabil, în privinţa asta, cei menţionaţi erau deja în situaţia asta dinainte.
În astfel de bancnote se vor plăti contribuţiile pentru FUR:
PS: L-am pus şi pe Vadim în această galerie. Chiar dacă nu a prea contat el în marile decizii executive, se pare că acum a devenit model pentru guvernanţii actuali. Doar se ştie că pe vremea când era parlamentar se lăuda mult cu salariul său pe care îl dona.


Niciun comentariu: