sâmbătă, 1 mai 2010

Ce facem de 1 Mai în Bucureşti?

A venit şi 1 Mai de anul acesta. Dacă semnificaţia acestei sărbători este cunoscută, dar nu prea interesează pe nimeni, în ultima vreme ocazia este dedicată mai mult perspectivei de petrecere a timpului liber (deschiderea sezonului pe litoral, mini-vacanţe, bere şi mici, eventual cu iz politic ş.a.m.d.).
Anul ăsta nu ne bucurăm de o zi liberă în plus, dar poate că acest mic impediment trece neobservat în faţa crizei economice, luptei sindicale care aminteşte paradoxal de originile sărbătorii sau în faţa altor probleme cu care ne confruntăm zi de zi şi care ne îndepărtează de atmosfera de vacanţă.
Pe de altă parte, în acest scurt week-end, eu nu aş sacrifica două zile pe drum ca să mă pot bucura de o destinaţie tradiţională pentru bucureşteni pe Valea Prahovei sau la mare. Dar nici nu aş sta să văd la televizor cum inaugurează Ion Iliescu noul său card cu reduceri la cinema, aşa că ar fi de văzut ce pot face de 1 Mai în Bucureşti.
Nişte repere interesante am găsit într-un articol din Ziarul Financiar - Cum să petreci 1 Mai în Bucureşti. Am găsit recomandări către târgul de obiecte artizanale de la Palatul Şuţu (Universitate) sau expoziţia de la Muzeul Ţăranului Român despre tradiţia maramureşană, dar şi alte activităţi interesante la care putem ajunge astăzi în Bucureşti.
Pentru sfârşitul zilei, am găsit aici câteva recomandări spre spectacole de teatru sau alte evenimente culturale:
La Teatrul Bulandra duminica joacă "Oblomov" sau "Cafeneaua". La Teatrul de Comedie, in minivacanta de 1 mai putem vedea "Avarul indragostit", sambata, de la ora 19.00, iar duminică, "Poker". La Teatrul Mic duminica este programat spectacolul Colonia Ingerilor. La Teatrul Foarte Mic Adrian Anghel, Virgil Aioanei si Rolando Matsangos sunt gazdele unui Sado Maso Blues Bar de la ora 20.30. Tot la Teatrul Foarte Mic Radu Gheorghe si Anca Sigartau sunt protagonistii piesei Interpretul.
Pe 1 mai Teatrul Masca da start stagiunii in aer liber. Spectacolele se vor desfasura in parcul Herastrau, la intrarea dinspre Charles de Gaulle. Incepand de vineri si pana duminica sunt programate cate doua spectacole pe zi, la ora 12.30 si la 18.30. Nici Teatrul Metropolis nu se lasa mai prejos si au initiat programul special de 1 mai: Gratar si Teatru. Astfel, in zilele de 1 si 2 mai, de la ora 19.00 esti invitat la piesa In rolul victimei. La Teatrul National I.L. Caragiale aveti de ales intre Eduard al III-lea, cu Ion Caramitru pe 1 mai, Don Quijote cu Dan Puric pe 2 mai, iar duminica poti merge la Egoistul cu Radu Beligan. Daca ai chef de jazz si poezie, spectacolul realizat de Ion Caramitru si Johnny Raducanu.
Eu am fost seara trecută printre spectatorii primului spectacol în aer liber de anul acesta al Teatrului Masca, "Gardienii se întorc", spectacol pe care nu mai avusesem ocazia să-l văd şi pot spune că weekendul a început bine.
În concluzie, în ciuda aparenţelor sumbre, avem opţiuni suficiente pentru un weekend optimist.

P.S. Sper că v-am provocat sa propuneţi şi dumneavoastră soluţii pentru 1 Mai. Vă amintesc şi despre concursul pe care l-am propus, poate fi o ocazie să participaţi dacă scrieţi cum vedeţi 1 Mai 2010. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, aflaţi aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

De 1 mai asteptam 2 mai sa vedem cum bate rapid pe dinamo(alt simbol comunist) . cat despre bucatele traditionale romanesti din diverse piete : raport calitate pret fff mic . daca nu ai ghinionul sa te imbolnavesti . mai bine la super marchee

Liviu Jicman spunea...

Pana la urma au facut egal de ziua tineretului :D