vineri, 14 mai 2010

Asaltul pamperşilor

Astăzi în jurul orei 10 va avea loc "asaltul pamperşilor", un protest adresat lui Traian Băsescu, preşedintele-executor.
Iniţiativa pleacă de la această scrisoare de la o mamică. Este vorba despre o încercare disperată de a împiedica iniţiativa guvernamentală de reducere a indemnizaţiei pentru mame. Dar este vorba - şi aş zice eu că asta e şi mai grav din punct de vedere principial - despre un protest faţă de afirmaţiile cinice ale lui Traian Băsescu despre "pamperşi".
Într-o perioadă şi situaţie normală, o iniţiativă politică venită chiar de la o colegă de la organizaţia de tineret a sectorului 6, din care fac şi eu parte, ar trebui să fie un motiv de mândrie.
Din păcate, nu este, pentru că motivaţia nu mai e una politică, ci una generată de un sentiment al ultimei speranţe.

Nu susţin ajutoarele sociale excesive, sistemele sociale care îi fac pe oameni dependenţi de mila statului sau legile cu pomeni electorale. În cazul de faţă nu este vorba despre aşa ceva, ci despre "o politică publică" (ca sa-l citez pe Traian Băsescu, culmea).
Eu nu cred deloc că acest guvern are capacitatea să administreze politici şi resurse astfel încât să genereze prosperitate, cred că orice tăieri şi economisiri nu vor duce la nimic, nici la relansare, nici la chibzuinţă măcar în cheltuirea banului public, iar asta e cel mai grav. A câta conferinţă de presă a fost azi? Nu mai ştiu, dar tot nu am auzit nicio propunere de relansare a economiei. În felul ăsta, drumul spre faliment se vede limpede, rămâne poate doar problema duratei îmn care ajungem acolo.

Niciun comentariu: