vineri, 30 aprilie 2010

Congresul LYMEC la Sinaia

În această săptămână, România găzduieşte, la Sinaia, o serie de reuniuni importante ale Tineretului Liberal European - LYMEC. Este vorba despre un seminar la care participă tineri liberali din toate organizaţiile membre LYMEC din ţările europene şi despre Cogresul LYMEC care va începe chiar în această seară. Găsiţi programul integral al evenimentelor aici.
Pentru Cluburile Studenţeşti Liberale şi Tineretul Naţional Liberal este o onoare să organizeze aceste manifestări, Cogresul LYMEC fiind cel mai important eveniment al Tineretului Liberal European pe parcursul unui an, cu atât mai mult cu cât în acest an nu este vorba doar despre un congres ordinar, ci de unul de alegeri, în cadrul căruia se va desemna noul Board al Lymec.
Am participat la diverse astfel de evenimente ale LYMEC, precum întâlnirea anuală a tinerilor lideri, mai multe congrese, ba chiar am avut ocazia să fiu implicat în organizarea unui seminar în România de către CSL în 2002, pe teme de educaţie. Am admirat de fiecare dată seriozitatea cu care tineri liberali tratează aceaste programe, agenda întâlnirilor, discuţiile, chiar dacă majoritatea lor nu au poziţii politice importante în partidele şi cu atât mai puţin demnităţi publice şi sunt la început de activitate politică. De exemplu, congresele organizaţiei sunt anuale, dar conducerea se alege doar odată la doi ani, iar atunci când nu au loc alegeri, congresele sunt dedicate discuţiei pe documente de poziţie sau rezoluţii pentru care reprezentanţii deferitelor organizaţii de tineret se luptă să obţină susţinere.
Am aflat că vom putea urmări şi live desfăşurarea congresului la următorul link:
http://www.ziare.com/tv/congres-tnl-517
Sunt sigur că va fi interesant şi aşteptăm cu interes rezultatul lucrărilor, pentru că avem şi noi un candidat pe care îl susţinem pentru biroul de conducere, Claudia Benchescu, în prezent vicepreşedinte al Cluburilor Studenţeşti Liberale.

Niciun comentariu: